Hakkari'ye 22 hizmet puanı adil değil

MEB'in Hakkari için 5 yıl zorunlu hizmet süresi ve 22 puan takdir etmesi uygun değil

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mayıs 2014 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hakkari'ye 22 hizmet puanı adil değil

Bilindiği üzere 2010 Mayıs ayında yeni zorunlu hizmet yönetmeliği yürürlüğe girdi. Artık okul bazında değerlendirme yapılıyor.

Ben Hakkari merkezde 3 yıldır eşimle birlikte görev yapmaktayım. Amacım bu yönetmelikteki çarpıklıkları göstermektir.

Hakkari merkez ve tüm ilçe merkezleri 3. bölge 4. hizmet alanındadır ve 5 yıl zorunlu hizmet süresi ve 22 puandır. Hakkari merkezde valilik, devlet hastanesi, iki yıllık bölümlerin ağırlıklı olduğu bir üniversite, belediye ve birkaç sağlık ocağı bulunmaktadır. Göreve başladığımdan beri hala biteceği söylenen ama bitmeyen Yüksekova havaalanına isterseniz var isterseniz yok deyin. Bunlardan başka elle tutulur bir şey yoktur. (Bu saydıklarım da tam kapasite çalışabilen kurumlar değillerdir.)

Bununla birlikte Van merkezde Tıp Fakültesi, Araştırma hastanesi, devlet hastanesi, özel hastaneler mevcuttur. Havaalanı bölgenin merkezi konumundadır ve İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana'ya direkt uçuşlar vardır. Sadece Ankaraya günde 3 direkt uçuş vardır. Otogarından Türkiyenin her bölgesine otobüs seferleri düzenlenmektedir. Yüzüncü yıl Üniversitesi Türkiyenin köklü üniversiteleri arasında sayılabilir. Vanda tren garı dahi mevcuttur. Yolları, belediyesi, suyu, sineması, tiyatrosu, cafeleri, gölü, restaurantları mevcuttur. Ayrıca Van bir büyükşehir belediyesidir. Hakkari ile kıyaslamak gerekirse; Hakkaride su kesintileri, elektrik kesintileri haftada en az iki gün gerçekleşir. Evimizin önüne arabamızı çekemeyiz. Yolları köylerdekilerle denktir. Hastanede bazı branşlarda doktor bulmak imkansızdır. Sosyal etkinliklerimiz evde maç izlemekten ve bilgisayar oyunlarından ibarettir. Ama Van gerçekten bir büyükşehir havasındadır. Su, elektrik kesintileri yok denecek kadar azdır. Yolları otoyol seviyesindedir. Sağlık, ulaşım ve sosyal imkanlar açısından bakıldığında Hakkari Van'ın ancak nahiyesi olabilir. Bununla birlikte Hakkari merkez nüfusu 57000 civarındayken Van merkez nüfusu 383000 dir.

Fakat enteresandır ki Van da Hakkari gibi 3. bölgenin 4. hizmet alanında bulunmaktadır ve 5 yıllık ve 22 puanlık bir ildir.

Biraz da Şırnak ve İstanbuldan bahsetmek istiyorum. Şırnak merkez ve ilçeleri 3. bölgenin 5. hizmet alanındadır.Zorunlu hizmet süresi 4 yıl ve 26 puandır. Hakkari ile kıyaslandığında havaalanı olan bi şehirdir ve belediye hizmetleri olarak orası da Hakkariye fark atmaktadır. Ulaşım olarak havaalanının yanında yollaruyla batısındaki ve kuzeyindeki illere ulaşım çok rahattır. Hakkaride ise Vana ulaşmadan bir yere gitmek imkansıza yakındır.

İstanbulu ise anlamakta güçlük çekiyorum. Hakkariyle denk tutulmasını birtürlü idrak edemiyorum. 22 puanlık bölgeleri olması adeta Hakkaride çalışan öğretmenlerle dalga geçmektir.

Yukarıdaki içerik, Haber Gönder servisiyle iletilmiştir. Memurlar.net tarafından uygun bulunarak yayıma alınmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber