İçerik Koordinatörümüz CNN TÜRK'teki Programa Katıldı

Yurt dışında okuyan burslu öğrencilerin borçlarına uygulanan ceza ve faizlerin kaldırılmasını dair Kanun tasarısı bu hafta Mecliste göşülecek. Bu konuya ilişkin olarak, bugün saat 15:15'te CNN TÜRK'te Işın Gürel tarafından sunulan "Farkında mısınız?" adlı programa; AK Parti milletvekili Mehmet Sayım Tekelioğlu, Kamu Etik Kurulu ve YÖK eski Başkanı Mehmet Sağlam ve memurlar.net içerik koordinatörü Yusuf Demir katılmıştır. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 05 Haziran 2006 16:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtdışında okuyan burslu öğrencilerin yaşadıkları sorunlara daha önce memurlar.net'te yer vermiştik. 2005 Aralık ve 2006 mart ayında bu konuya ilişkin iki gelişmeyi manşet olarak sitemizde yayımladık.

CNN TÜRK'teki programa katılan İçerik koordinatörümüz de, yasal düzenlemenin ceza ve faiz baskısı altında bulunan öğrencileri rahatlatacak bir düzenleme olduğunu ifade etmiştir. Ancak düzenlemeye iki ekleme yapılmasının daha uygun olacağı ifade edilmiştir.

Öneri olarak sunulan konulardan birisi verilen eğitim süresinin yetersizliğidir: Yusuf Demir, ABD'de doktora süresinin ortalama 8 yılı aştığını belirtmiş ve geçici maddelerle borçlarda yapılan düzenlemeye ek olarak, ana maddelerde düzenleme yapılarak öğrenim görülen ülkeye göre eğitim süresinin farklılaştırılmasının daha uygun olacağını belirtmiştir. Prof. Dr. Tekelioğlu bu önerideki süreye itiraz etmiş olmasına rağmen, ilgili ziyaretçilerimizi türk Burslular Birliği sitesinde yer alan şu araştırmaya bakarak daha detaylı bilgi edinebilirler.

Borcun beş yıl yerine 10 yılda ödenmesi, Yusuf Demir tarafından ikinci bir öneri olarak sunulmuştur. Demir, mecburi hizmet yapmayacak akademik personelin ödemek zorunda kalacağı meblağın 5 yıl yerine 10 yıl gibi bir sürede ödenmesinin daha uygun olacağını belirtmiştir. Bu soruna ilişkin detay için buraya tıklayınız.

Bu sorunun çözümü sonrasında, Işın Gürel tarafından, memurlar.net'in başka hangi konuya değineceği sorulmuştur. İçerik koordinatörümüz, bu soruya, gündemde önemli bir yer teşkil eden "Disiplin affı yasa tasarısını" örnek olarak belirtmiştir. 20 bin kişiyi ilgilendiren bu konunun memurlar.net açısından önemli olduğu ve takip edileceği belirtilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber