DGS kılavuzunda hukuk ayrımı

2014 DGS kılavuzunda hukuk fakültelerinin kontenjanları ikiye ayrıldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Mayıs 2014 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DGS kılavuzunda hukuk ayrımı

2014 DGS sınav kılavuzunda, geçmiş yıllara göre bir değişiklik yapıldı. Kılavuzda Hukuk Fakültesi kontenjanları açıköğretimlilerin tercih hakkını kısıtlayacak şekilde düzenlendi. Örneğin Ankara Hukuk için toplam 40 kontenjan belirledi. Ancak bu kontenjanın 20'sine açıköğretim mezunları başvurabilecektir. Ancak örgün/uzaktan eğitim mezunları 40 kontenjanı da tercih edebilecektir.

Açıköğretimlilerin hukuk kontenjanını kısıtlayan koşul şu şekildedir:

"Bk. 900. Bu programı, örgün/uzaktan eğitim adalet ön lisans programından mezun olanlar/mezun olacaklar tercih edebileceklerdir. Açıköğretim adalet ön lisans programı ile adalet meslek eğitimi ön lisans programından mezun olanlar/mezun olacaklar (Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet (Açıköğretim) ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet Meslek Eğitimi Ön Lisans Programı ve Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Adalet (Açıköğretim)) tercih edemezler. Tercih edip yerleştirilseler bile ilgili Üniversite tarafından programa kayıtları yapılmaz."

Ancak, ÖSYM yaptığı bu uygulama diğer fakülte kontenjanlarına yansıtılmadı. Yani sınırlama sadece hukukla kaldı.

Uygulamaya açık öğretim mezunları yoğun tepki gösteriyor. Zira, daha önceki uygulama geçerli olmuş olsaydı, açık ilan edilen 40 kontenjanın en az 35'ine açık öğretimliler yerleşecekti. Ancak bu düzenlemeyle, açıköğretimlilerin tercih edebileceği kontenjan sayısı azaltılmıştır.

Bu ani düzenleme de, ÖSYM'nin diğer düzenlemeleri gibi, idari işlemlerdeki "öngörülülük" ilkesini ihlal etmektedir.

DGS kılavuz ve başvuru bilgileri yayınlandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber