Disiplin Affında Politika Yokluğu

2004 yılında hükümet ile memur sendikaları görüşme yaptığında, Başbakan adına Sayın M. Ali Şahin tarafından disiplin cezalarının affını sağlayacak bir kanuni düzenlemenin yapılacağı sözü verilmiştir. Ancak, Yeni Şafak gazetesindeki habere göre "daha önce görevden alınan bürokratların bu afla göreve dönmesinden" endişe duyulduğu için bu hafta Meclis Genel kurulunda görüşülmesi beklenen tasarı, bir kez daha rafa kaldırılmıştır. Bu uygulama, bugüne kadarki, memurlara yönelik yapılan düzenlemelerdeki politikasızlığın en göze çarpanıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 00:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞTE YENİ ŞAFAK GAZETESİNDEKİ HABER

Meclis'te bu hafta görüşülmesi beklenen memur disiplin affı tasarısı yine rafa kaldırıldı.

Memurlar, hükümet tarafından 2 yıl önce yapılan toplu görüşmelerde mutabakat altına alınan memur disiplin affının bu yasama döneminde yine çıkmıyor. Tasarıyla 23 Nisan 1999 tarihinden 14 Şubat 2005'e kadar işlenmiş fiillerden dolayı verilen bazı cezalar ve buna bağlı sonuçlar affedilecekti. Memur disiplin affı daha önce 1 Mart'ta gündeme gelmesi planlanmış ancak Meclis'te nitelikli çoğunluk olan 330 milletvekilinin oyu sağlanamayacağı endişesiyle son anda Meclis gündeminde çıkarılmıştı.

Alınan bilgiye göre, memur disiplin affının son anda Meclis gündeminde çıkarılmasındaki gerçek sebebin, daha önce görevden alınan bürokratların bu afla göreve dönmesinden duyulan endişeden kaynaklandığı belirtiliyor. AK Parti hükümeti döneminde görevden alınan bin 900 üzerinde bürokratın olduğuna işaret eden yetkililer, bu affın çıkması durumunda bu bürokratların göreve tekrar geri döneceğini ifade ediyor.

Disiplin affının gelecek yasama döneminde de Meclis gündemine gelip gelmeyeceği belli olmadığı ifade edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber