Sözleşmeli öğretmenler ne kadar maaş alacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya, NTV'ye konuştu. Daha önce Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından, 4/C'ye tabi olarak çalışanların 4/B'li statüye geçirilmesine ilişkin taslağın Bakanlar Kuruluna sunulduğu açıklanmıştı. Remzi Kaya verdiği bilgide, kararnemenin imzalandığını ve onay için Cumhurhurbaşkanlığına gönderildiğini belirtti. Kaya ayrıca çok merak edilen üç soruya cevap verildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 09 Haziran 2006 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Remzi Kaya'nın cevap verdiği sorular şu şekilde

Öğretmenler 4/B'li statüye geçtiğinde ne kadar maaş alacaklar?

Kaya, bu soruya verdiği cevapta Kararnamenin yayımlanmasının ardından; Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan bir sözleşme olduğunu, bu sözleşmenin okullara gönderileceğini ve ilgili öğretmen arkadaşlar tarafından imzalanacağını belirtti. Remzi Kaya, yeni başlayan bir sözleşmeli öğretmenin 8. dereceli bir kadroda çalışan öğretmen kadar maaş alacağını belirtti.

İki yıllık yüksek okul mezunları da sürekli sözleşmeli olacak mı?

Remzi Kaya, bu soruya verdiği yanıtta, 119 sayılı Talim ve Terbiye Kurulu kararına göre sadece 4 yıllık okul mezunlarının öğretmen olabileceğini belirtmiş ve iki yıllık yüksek okul mezunu 4/C'li öğretmenlerin sürekli sözleşmeye geçirilmeyeceğini açıklamıştır.

Ağustos ayında sözleşmeli öğretmen alınır mı?

Bu soruya verilen yanıtta Haziran ve Temmuz aylarının isteğe bağlı emeklilik aylarının olduğunu, yaz aylarında 10 bin kadrolu öğretmen ataması yapacaklarını, bu atamadan sonra hala boşluk olması halinde sözleşmeli öğretmen ataması yoluna başvurabileceği belirtilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber