SGK'da görevde yükselme belirsizliği

SGK'nın görevde yükselme sınavına katılan adaylar boş yere mağdur olduklarını ifade ediyorlar

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Haziran 2014 01:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
SGK'da görevde yükselme belirsizliği

Sosyal Güvenlik Kurumu, 30 Ocak 2014 tarihinde Görevde Yükselme Yönetmeliği çıkarmış ve buna istinaden 05.04.2014 tarihinde Memur, Şef, Merkez Müdür Yardımcısı, Merkez Müdürü ve Şube Müdürü kadroları için sınav yapmıştı.

Bu kadrolardan mülakata tabi olmayan Memur, Şef ve Merkez Müdür Yardımcısı kadrolarında başarılı olan adayların tercihleri 13-16 Mayıs tarihleri arası alındı fakat atama sonuçları açıklanmadı.

Kurum tarafından yapılan açıklamada Danıştay 5. Dairesinin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik hakkında vermiş olduğu bazı durdurma kararları nedeni ile atamaların ertelendiği, "Yürütmeyi durdurma" kararlarına ilişkin hukuki sürecin beklenerek Başbakanlık ve Devlet Personel Başkanlığınca bu konuda yapılacak olan işleme kadar atama işlemlerinin ertelenmesine karar verildiği açıklanmıştır.

Sınava giren adaylar, Danıştay kararının mülakata ilişkin olduğunu belirterek Şef ve Merkez Müdür yardımcılığı atamalarının bekletilmesinin yanlış olduğunu ifade etmektedirler. Durumları netleşmeyen personel, diğer yandan 13.06.2014 Cuma son gün olan nakil atama tercihlerini yapmak -yapmamak arasında kalarak 2.kez mağdur edilmiştir.

memurlar.net'in Haber Gönder bölümüne yazan SGK personeli, SGK Başkanlığının gerekli düzenlemeleri bir an önce yaparak atama işlemlerini sonuçlandırmasını istemektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber