İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Özür durumu, TEOG sonrasına kaldı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Haziran 2014 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özür durumu, TEOG sonrasına kaldı

06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 'Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini "Genel ve özel hayatı etkileyen nedenlere bağlı yer değiştirmeler" başlıklı 39. maddesi 9.fıkrasındaki; "(9) Görevli olduğu yerleşim yeri dışında bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan öğretmenler, çocuğunun öğrenim göreceği yerde çocuğunun yatılı öğrenim görme imkanı yoksa buralarda alanlarında ihtiyaç bulunması ve gerekli diğer şartları taşımaları kaydıyla kesin kaydını yaptırdığı yıl ile sınırlı olmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunabilirler. Bunlardan zorunlu çalışma yükümlüsü olanlar istemeleri halinde öncelikle yer değiştirmek istedikleri ildeki zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarına atanırlar." hükümlerine göre bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunanlar özür durumu yer değiştirmesine başvurabilmektedirler.

Fakat"Yaz Dönemi Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler" 04-08 Ağustos 2014 1. Aşama Başvuruların Alınması, 11-15 Ağustos Tercih Başvurularının Alınması 19-20 Ağustos Atamaların Sonuçlandırılması şeklinde yapılması planlanmaktadır.

Ortaöğretim kurumunu merkezi sınavına giren öğrenciler ise, 31 Temmuz-8 Ağustos 2014 tarihleri arasında internet üzerinden tercih yapacak. A ve B olmak üzere iki grupta tercih yapacak olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları, 22 Ağustos 2014'te duyurulacak ve kesin kayıt işlemleri yapılacak.

Bu durum bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan öğretmenlerin takvim nedeniyle özür durumu yer değiştirmelerine başvuru yapamamasına neden olacaktır.

Bu durum hakkında MEB yetkilileri ile yaptıgımız görüşmede; Bir ortaöğretim kurumunu merkezi sınavla kazanan çocuğu bulunan öğretmenlere göre "Yaz Dönemi Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler"i takvimini tekrar düzenleyeceklerini bu durumdaki öğretmenlerin rahatlıkla başvuru yapabileceklerini bildirmişlerdir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber