İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Açık normu ilan etmeyen il MEM işlemine iptal kararı

Diyarbakır İdare Mahkemesi Aralık 2013 alan değişiklikleri işlemlerinde, açık olmasına karşın ilan edilmeyen il milli eğitim müdürlüğü işleminin yürütülmesini durdurdu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 27 Haziran 2014 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Açık normu ilan etmeyen il MEM işlemine iptal kararı

Diyarbakır'da yaşanan bir olayda, 2013 yılı Aralık ayı alan değişikliği işlemlerinde, yiyecek ve içecek hizmetleri alanına başvurmak isteyen bir öğretmen, boş norm ilan edilmediği için başvuru yapamamıştır.

Ancak, alan değişikliğinin hemen akabinde yapılan özür durumu yer değiştirmelerinde yiyecek ve içecek hizmetleri alanında boş norm ilan edilmiştir.

Öğretmenimiz idareye başvurmuş ve özür durumu atamalarında ilan edilen boş normun alan değişikliği işlemlerinde ilan edilmesi gerektiği yönünde itirazda bulunmuştur. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu itirazı reddetmiştir. Öğretmenimiz de itirazın iptali için dava açmıştır. Mahkeme, yönetmelik sonrasında yayımlanan Bakanlık yazısında "açık norm kadro bulunan eğitim kurumlarının tamamı sisteme yansıtılacaktır" talimatı gereğince, 2013 yılı Aralık ayı alan değişikliği işlemleri sırasında açık olan normun ilan edilmemesi yönündeki işlemi iptal etmiştir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber