AÖF, muafiyet inadından vazgeçmelidir

Açıköğretim Fakültesinde, ders muafiyeti davasından inattan vazgeçmelidir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Temmuz 2014 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AÖF, muafiyet inadından vazgeçmelidir

Açıköğretim Fakültesinde okuyanlar, 2011 yılına kadar, daha önce açıköğretimde aldıkları Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerini yeniden almıyorlardı. Ancak, bu ders muafiyeti 2011 yılında kaldırıldı. Ancak, muafiyet kaldırılırken 2010 yılında AÖF'e girenler açısından herhangi bir istisna getirilmedi.

2005 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünü bitiren bir öğrenci 2010 yılında ikinci üniversite olarak yine aynı üniversitenin Sosyoloji bölümüne yazılmıştır. Öğrenci, daha önce aldığı derslerden muaf olmak için Üniversiteye başvurmuş ancak başvurusu reddedilmiştir.

Öğrenci üyemiz, konuyu Konuyu Kamu Denetçiliği Kurumuna taşımıştır. KDK öğrenci lehine karar vermiştir. Ancak, Anadolu Üniversitesi bu kararı uygulamayacağını belirten bir yazıyı KDK'ya yazmıştır.

Öğrenci üyemiz bu kez, Eskişehir 2.idare mahkemesinde dava açmıştır. Dava gerekçesinde, KDK kararının uygulanmaması yer almaktadır. Mahkeme sonuçlandı ve karar öğrenci lehine çıktı. Aşağıda kararın tam metni yer almaktadır.

Anadolu Üniversitesi daha önce KDK kararını uygulamamıştı ancak şimdi, 20 Temmuzda yapılacak tek ders öncesinde, aynı durumda olan öğrenciler için müjdeli bir karar almalıdır.

Yapılan uygulamanın hiçbir mantığı bulunmamaktadır. Daha önce alınan Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojileri derslerinin tekrar tekrar alınmasının nasıl bir kamu yararı içerdiği belli değildir.

Üniversite Rektörlüğünün anlamsız inattan vazgeçerek, Ramazan ayında öğrencileri daha fazla mağdur etmemelidir.

İŞTE MAHKEME KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber