İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Aldığım KPSS puanıyla atanır mıyım?

2014 KPSS P3 puanım şu... Atanır mıyım? sorularını cevaplıyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 22 Temmuz 2014 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aldığım KPSS puanıyla atanır mıyım?

2014 KPSS sınav sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı. Puanlar, Tarih bölümündeki zor sorulardan dolayı 2012 yılı puanlarına göre düşük görünmektedir.

Sonuçlar sonrasında bir çok aday, puanına göre bir işe yerleşip yerleşemeyeceğini sormaktadır. Bu soruya yanıt verebilmek için 3 bilgiye sahip olmak gerekmektedir.

1- KPSS Lisansa giren tüm adaylar arasındaki sıralama (Bu bilgi ÖSYM tarafından yayımlanmıştır)
2- Branş bazında sıralama (Bu bilgi henüz yayınlanmamıştır)
3- Hangi bölüm mezunlarından kaç kişi alınacak? (Bu bilgi bilinememektedir)

ÖSYM şuan için sadece tüm adaylar arasındaki sıralamayı yayınlamıştır. Branş bazında sıralama henüz yayınlanmamıştır. Branş bazında sıralamaların yayınlanması sonrasında, geçen 2 yılda mezun olunan bölüme açılan kadro sayısına bakılarak tahmin yapılabilir. Geçen yıllarda açılan kadrolara http://kpss.memurlar.net/kpss/osys adresinden ulaşabilirsiniz. (Not: Bu adresteki veriler sadece ÖSYM'nin yaptığı yerleştirmeleri kapsamaktadır. İşçi, sözleşmeli ve kurumsal alımları kapsamamaktadır)

Örnek : KPSSP3 puanı 85,03598 olan makine mühendisliği mezunu bir adayın, sınava giren 1 milyon 100 bin aday içindeki başarı sıralaması 14 bin 620'dir. Şuan için bu veriye göre sadece şu söylenebilir. 4001'den yani sadece fakülte mezunu olma şartı arayan kadrolardan 14 bin civarında alım yapılması halinde, bu adayın yerleşmesi mümkündür. Branş bazında sıralamaların açıklanması sonrasında ise, eşdeğer diğer bölümler ve tahmini atama sayıları de gözönüne alınarak, işe yerleşme konsuunda daha net bir değerlendirme yapılabilir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber