Adres kaydı olmayan öğrencilerin tercih işlemleri

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ağustos 2014 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adres kaydı olmayan öğrencilerin tercih işlemleri

Adrese Dayalı Kayıt Sistemine Hiç Bir Şekilde Adres Kaydını Yaptıramayan Öğrencilerin Tercih İşlemlerine Yönelik Açıklama

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan tüm öğrenciler 31 Temmuz-08 Ağustos 2014 tarihleri arasında yerleştirme işlemleri için tercih işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

Ancak, öğrencilerin e-okul sistemi üzerinden tercih işlemlerini yapabilmeleri için adrese dayalı kayıt sisteminde adres bilgilerinin kayıtlı olması gerekmektedir. Bakanlığımıza gelen bilgiler doğrultusunda adres bilgisini hiçbir şekilde adrese dayalı kayıt sistemine kayıt ettiremeyen öğrenciler olduğu ve tercih işlemlerini yapamadıkları tespit edilmiştir.

Bu nedenle herhangi bir mağduriyete meydan yaşamaması için 08.08.2014 tarihinde bu öğrenciler için tercih ekranı sadece A grubu okul tercihlerini ve B grubu okul türü tercih işlemlerini yapabilecek şekilde (ilçe seçimi hariç) açılacaktır. Okulların onay işlemlerini gerçekleştirmeleri hususunda gerekli hassasiyeti göstermeleri önem arz etmektedir.

Söz konusu durumda olan öğrencilere/velilere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber