MEB'den, Eylül ayının 3. haftasındaki düzenlemeye açıklama

MEB, sorumluluk sınavlarına ilişkin çıkardığı Genelge sonrasında açıklama yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Ağustos 2014 17:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
MEB'den, Eylül ayının 3. haftasındaki düzenlemeye açıklama

MEB, 6 Eylül tarihli Genelgesinde, sorumluluk sınavlarının Eylül ayıın 3. haftasında, sorumluluk sınavları sonunda tek dersi kalanlar için sınavın da, (nasıl olacaksa) Eylül ayında yapılmasını istemişti.

Bu Genelge sonrasında, editörümüz Maksut Balmuk bir değerlendirme yazmış ve neden Eylül ayının 3. haftasının seçildiğini, yıllardır hep aynı yanlışın yapıldığını belirtmişti.

MEB Ortaöğretim Genel Müdürü, memurlar.net'teki bu değerlendirmeye 13 Ağustos tarihinde, aşağıdaki açıklamayla cevap vermiştir. Genelgeyi, kurumun internet sitesinde yayınlamayan sayın Genel Müdür, açıklamayı web sayfasından yayınlamıştır.

Ancak, 3 paragraflık aşağıdaki açıklamadan da görüleceği üzere, neden Eylül ayının 3. haftasının seçildiğinin cevabı yoktur.

SORULARIMIZ ŞU ŞEKİLDEYDİ:

-3.Hafta okullar açılıyor, okulların en karışık döneminde bu sınavları yapmak zordur.
-Derslerle çakışır.
-Eğitim Öğretimi aksatır.

MEB'İN SORULARA CEVAP İÇERMEYEN AÇIKLAMASI İSE ŞU ŞEKİLDEDİR:

Sayın,
Bakanlığımıza bağlı ortaöğretim kurumlarının 12. sınıfında olup mezun olamayan ancak yükseköğretim kurumlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin durumları değerlendirilerek Kasım ayında yapılması gereken Sorumluluk Sınavı Eylül ayının 3 üncü haftasına alınmıştır. Bu sınavlardan sonra tek dersten mezun olamayan öğrenciler olursa bu öğrenciler için de Tek Ders Sınavı yapılacaktır. Bu düzenlemeler lise son sınıf öğrencilerinin hak kaybına uğramaması için yapılmıştır.

Üniversitelere kayıt işlemlerinin 1-5 Eylül 2014 tarihlerinde yapılacak olması yukarıda belirtilen sınavlara girecek öğrenciler için bir mağduriyet oluşturmayacaktır.

Bu konuda geçtiğimiz yıllarda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile işbirliği yapılarak Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı ile bu durumdaki öğrencilerin hak kaybına uğramadan Milli Eğitim Bakanlığının sınav süreci bittikten sonra kazandıkları yükseköğretim kurumlarına kayıt yaptırmaları sağlanmıştır. Bu düzenlemenin bu yıl da yapılması için gerekli resmi prosedür başlatılmıştır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararı alındığında kamuoyu ile paylaşılacak, ayrıca öğrencilerimizin ve velilerimizin bilgilenmesi sağlanacaktır.

Bilgilerinizi rica ederim.

13/08/2014

Ercan TÜRK
Ortaöğretim Genel Müdürü


Memurlar.net'in son notu: Sayın genel Müdür diyorki, biz geçmişte de böyle yapıyorduk, aynı yanlışı yapmaya devam edeceğiz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber