İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B esaslarında mazeret ve avukat düzenlemesi

Bakanlar Kurulu, Sözleşmeli Personel Esaslarında 2 değişiklik yaptı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Ağustos 2014 08:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4/B esaslarında mazeret ve avukat düzenlemesi

16 Ağustos 2014 tarihli Resmi Gazetede yer alan değişiklikler şu şekildedir:

1- SÖZLEŞMELİYE MAZERET İZNİ

2014 yılının Şubat ayında, 657'de yapılan düzenleme ile memurlara, yüzde 70 oranında engelli olan çocuğundan dolayı mazeret izni kullanma hakkı verilmişti.

Bu hak, 16 Ağustos itibariyle sözleşmeli personele de verilmiştir. İlgili yeni düzenleme şu şekildedir:

"Sözleşmeli personele; en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun (çocuğun evli olması durumunda eşinin de en az yüzde 70 oranında engelli olması kaydıyla) hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar ücretli mazeret izni verilir."

2- EMNİYETE KPSS'SİZ SÖZLEŞMELİ AVUKAT ALMA İMKANI

Easlara eklenen yeni maddeye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına ilişkin esaslarda yer alan hükümlere tabi olmaksızın avukat alabilecektir. İlgili düzenleme şu şekildedir:

"Emniyet Genel Müdürlüğünde bu Esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak tam zamanlı avukat unvanlı sözleşmeli personel pozisyonları için sınav şartı aranmaz. Bu pozisyonlara, İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslara göre atama yapılır."

Düzenlemenin tam metni için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber