Gençlik Spor Gn. Md'lüğünün önerisi, Talim Terbiye Kurulu tarafından kabul edilirse 'Beden eğitimi' dersi haftada ikiden dört saate çıkarılacak.

Haber Giriş : 02 Şubat 2004 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlik Spor Gn. Md'lüğünün önerisi, Talim Terbiye Kurulu tarafından kabul edilirse 'Beden eğitimi' dersi haftada ikiden dört saate çıkarılacak.

Memurlar.Org Forumu Beden Eğitimi Öğretmenleri kategorisinden alınmıştır.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de desteklediği GSGM'nin önerisi, Talim Terbiye Kurulu tarafından kabul edilirse 'Beden eğitimi' dersi haftada ikiden dört saate çıkarılacak. Dersleri ise Beden Eğitimi Yüksek Okulu mezunları verecek

AB kriterleri yakalanacak

TÜRK sporu adına tarihi bir adım atılıyor. Milli Eğitim'in genel yapısını değiştirecek yeni yapılanma, Avrupa Birliği kriterlerini de yakalamamız anlamına geliyor. Halen okullarda seçmeli olarak yapılan ve genelde boş geçen 'Beden Eğitimi' dersi, bu kimliğinden kurtuluyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün (GSGM), Talim Terbiye Kurulu'na yaptığı öneri, sporun patlama yapmasını sağlayacak.

İlk bir saat teori işlenecek

HAFTADA sadece 2 saat görülen beden eğitimi dersi, 4 saate çıkartılıyor. Ayrıca, seçmeli olmaktan da kurtulup, Türkçe ve Matematik gibi ana ders statüsü kazanıyor. Talim Terbiye Kurulu 3 saatte diretse de Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik 4 saat olmasını desteklediğini, Genel Müdür Mehmet Atalay'a iletti. Ayrıca, beden iki ders arasına da sıkıştırılamayacak ve ilk bir saat teorik olarak işlenecek.

Öğrencilere balon salon

FAIR-PLAY ruhu ilk saatte öğrencilere anlatılacak, şampiyon sporcuların hayatının işlenecek. Atletizm, jimnastik ve yüzme ana branş olacak. Bölgenin sportif eğilimi de baz alınacak ve ona göre müfredat oluşturulacak. Salonu olmayan okullar için balon salonlar yapılacak. Bu derse girmeleri planlanan Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu (BESYO) mezunları için de yeni bir iş kapısı oluşacak.

Okullar kulüp kurabilecek

GSGM'NİN önerisi, İngiltere, Fransa, Japonya ve Avusturya'daki beden eğitimi dersi standartlarına göre hazırlandı. Bir başka önemli nokta da okullar artık kulüp kurabilecek. Halen ülkemizde 411 bin 801 olan lisanslı sporcu sayısının, okulların devreye girmesiyle milyonları aşması bekleniyor. Böylece, Avrupa Birliği kriterleri de yakalanmış olacak.
kaynak: 14 ocak 2004 akşam gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber