Bursa'daki tüm atamalara sendika iptali

Bursa Bölge İdare Mahkemesi, şube müdürlüğüne atamada, aynı sendika üyeliği dışında bir kıstasa yer verilmediği için tüm atamaları iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Ağustos 2014 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bursa'daki tüm atamalara sendika iptali

Bursa ili ve ilçelerinde bulunan toplam 22 şube müdürlüğü kadrosuna görevlendirme yapıldı. Türk Eğitim Sen üyesi bir öğretmen, görevlendirmelerin hukuka ve mevzuata aykırı olması nedeniyle dava açtı. İdare mahkemesi, kurum lehine karar verdi. Öğretmen, idare mahkemesi kararına itiraz etti. Bölge İdare Mahkemesi, ortada aynı sendikadan olma dışında bir kıstas olmadığı için görevlendirmelerin iptaline karar verdi.

İdare Mahkemesi, ilgili iptal kararında; "Olayda, Bursa ili ve bağlı ilçelerinde bulunan toplam 22 şube müdürlüğü kadrosuna 03.01.2013 tarih ve 172 sayılı Valilik onayı ile görevlendirme yapılmış ise de; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı il ve ilçe milli eğitim şube müdürü kadrolarına yapılacak atamaların görevde yükselme sınavında başarılı olma şartına bağlanması, asli, sürekli ve bir kadro ile ilgilendirilmiş bulunan bir kamu hizmetinin de görevlendirme yoluyla yürütülmesinin hukuken olanaklı olmaması hususları bir yana, dava konusu görevlendirmelerde davalı idarece, kıdem, liyakat, deneyim v.s. bakımından bir değerlendirme yapılmadığı, davacının "şube müdürlüklerinde görevlendirilen 22 personelin tamamının aynı sendikanın üyesi olmaları dışında bir kriter gözetilmediği" yolundaki iddiasının aksini ortaya koyan ve dava konusu işlemin "nesnel", "eşit" ve "objektif" bir biçimde tesis edildiğini gösteren herhangi bir bilgi ve belgenin de davalı idarece dosyaya sunulamadığı görülmektedir. Bu durumda, dava konusu işlemde kamu yararına ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır." gerekçesine yer vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber