Maaşlarına Zam Peşinde Koşan Bürokratlar?

Hükümet hakim ve savcıların maaşına zam yapmaya karar verdi. Bunun için hazırlanan kanun tasarısı ise geçtiğimiz günlerde Meclis'e sevk edildi. Tasarı ile Sayıştay denetçilerinin de maaşları artacaktı. İşte bu noktada hemen kariyer meslekler arasında bir yarış başladı... Kaygının tek nedeni vardı: 'Onun maaşı artarken benim maaşım nasıl sabit durur?'... Yaşanan rahatsızlık Meclis'e yansıdı ve Maliye bürokratları kendilerine yönelik düzenlemeyi vekillere kabul ettirdi. Devamı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2006 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis Plan ve Bütçe ana komisyonunun altında oluşturulan alt komisyonunda yapılan görüşmelerde Maliye başmüfettişleri, hesap uzmanları, Başbakanlık başmüfettişleri ve Bakanlık başmüfettişlerinin maaşları Sayıştay denetçesinin maaşına eşitleniyordu. Bu bir başmüfettiş açısından 500 YTL'ye yakın maaş zammı anlamına geliyordu.

Bu konuya ilişkin sitemize dün ulaştırılan bilgileri teyit ettikten sonra aynen yayımladık.

Ve bugün habere ilişkin detaylara Milliyet gazetesi yer verdi.

Alt komisyonda kanuna eklenen düzenleme ana komisyonda uzun süre tartışıldı. CHP milletvekilleri alt komisyonda yapılan düzenlemenin, yani müfettişlere getirilen ek zammın, değiştirilmemesini istedi. Bazı AKP'li vekiller de buna destek verdi. Ancak Başbakanlık müsteşarının devreye girmesi sonucu müfettişlere yönelik düzenleme tasarıdan çıkarıldı.

Böylece, Maliye Bakanlığının müfettişlerinin 3. maaş girişimi de boşa çıkmış oldu.

Memurlar.net olarak bu tür girişimlerde bulunan üst düzey bürokratların bir an önce pasifize edilmesi diliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber