Alan Değişikliğine İlişkin Açıklamalar

2006 yılı alan değişikliği başvuruları başladı. Başvurular; 20-26 Haziran 2006 tarihleri arasında http://ilsis.meb.gov.tr internet adresindeki Nalan değişikliği elektronik başvuru formu ile yapılacak.. Ancak başvuru formu il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde oluşturulacak başvuru bürolarında onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacaktır.MEB konuya ilişkin yeni açılama yaptı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2006 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006 yılı alan değişikliğine yönelik Bakanlığımıza ulaşan bazı soru ve sorunlara getirilen açıklamalara aşağıda yer verilmiştir.

İlgililerin, yöneticilerin ve öğretmenlerin dikkatine ve bilgisine sunulur.

1- Türk Dili ve Edebiyatı alanından Türkçe alanına, Talim ve Terbiye Kurulunun 12/7/2006 tarih ve 119 sayılı Kararı gereğince alan değişikliği yoluyla geçiş mümkün olmadığından başvuru alınmamaktadır.

2- Türkçe alanına, Türkçe Öğretmenliği bölümü mezunu olup atama alanı Sınıf Öğretmenliği olanların başvurusu alınmaktadır.

3- Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih ve Coğrafya alanlarına, alanda ihtiyaç bulunmaması ya da alanda ihtiyaç fazlası öğretmen bulunması nedeniyle başvuru alınmamaktadır.

4- Mezuniyeti Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih veya Coğrafya, atama alanı Sınıf Öğretmenliği olanların doğrudan Fen Bilgisi, İlköğretim Matematik ya da Sosyal Bilgiler alanlarına alan değiştirmesi mümkün değildir. Öncelikle mezun oldukları Fizik,
Kimya, Biyoloji, Matematik, Tarih veya Coğrafya alanlarına alan değiştirmeleri gerekmektedir. Ancak, 2006 yılı alan değişikliği döneminde Fizik, Kimya, Biyoloji, Tarih veya Coğrafya alanlarına alan değişikliği yapılmamaktadır.

5- Almanca, Fransızca Öğretmeni olup 40 kredi İngilizce eğitimi aldığını belgelendirenlerin İngilizce alanına alan değiştirmeleri, bu durumun İngilizce Öğretmenliğine kaynak programlar arasında yer almadığından alan değişikliği yapılamamaktadır.

6- ?Teknoloji ve Tasarım? alanına, 2006 yılı alan değişikliği döneminde alan değişikliği için başvuru alınmamaktadır. İş Eğitimi öğretmenlerinin öncelikle İlköğretim Genel Müdürlüğünce düzenlenecek hizmet içi eğitim kursundan sonra alanları Teknoloji ve
Tasarım olarak değiştirilecek, ihtiyaç bulunması hâlinde önümüzdeki yıllarda alan değişikliğine açılacaktır.

7- 2006 Yılı Alan Değişikliği konulu Genelge'nin 8. maddesine göre alan değişikliğine başvuru yapacakların, öncelikle Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen hizmet içi kurs sonrası Zihin Engelliler Sınıf Öğretmenliğine atanan ve Bakanlığımızca kararname düzenlenenler eski görev yerlerinden ayrılıp yeni görev yerlerinde göreve başlamış olmaları gerekmektedir.

8- Alan değişikliği, elektronik başvuru sayfasına il millî eğitim müdürlüklerince belirlenerek yansıtılan eğitim kurumları tercih edilmek suretiyle yapılmaktadır. Hâlen görevli bulunduğu eğitim kurumunda kalmak suretiyle alan değiştirilmesi mümkün değildir.

9- Alanlar bazında tereddüt edilen hususlarda, Öğretmenlerin İl İçi ve İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzlarının ekinde yer alan İletişim Adreslerine ulaşılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber