Özürlü Memur İlanında Yaş Sınırı Olmayacak

Memur alımları ÖSYM tarafından yapılmaktadır. KPSS-B kapsamındaki bu alımlar için üst yaş sınırı belirlemesi yapılmacağına dair düzenleme bu yıl yürürlüğe girmişti. Benzer bir düzenleme, ilanları merkezi olarak Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanan özürlüler için de getirilmiştir. Buna göre, bundan sonra yayımlanacak özürlülere yönelik ilanlarda üst yaş sınırı yer almayacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Haziran 2006 03:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- ÖZÜR MEMUR YERLEŞTİRMESİ BİLGİLERİ

Özürlü memur ilanları Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanmaktadır. Tüm kamu kurumları alım yapacağı kadroları DBP'ye bildirmekte, DPB de bunları yılda üç dönem halinde ilan etmektedir. İlan dönemleri, her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçıdır. İlanlar memurlar.net'te aynı gün yayımlanmaktadır.

2- İLANLARDA ÜST YAŞ SINIRI YER ALMAYACAK

2005 yılı özürlüler için "Özürlülerin İstihdamı Yılı" olarak belirlenmişti. Ancak, yaş sınırından dolayı istenen sonuç elde edilememiştir. Bu nedenle Başbakanlık tarafından yeni bir genelge yayımlanmıştır. 24.06.2006 tarihinde yayımlanan genelgeye göre "özürlü alımı amacıyla tahsis edilecek memur kadroları için üst yaş sınırı tespit edilmeyecektir."

Bu bağlamda, 2004/28 sayılı Başbakanlık Genelgesinin üst yaş sınırını düzenleyen "Devlet memuru olarak istihdam edilen özürlülerin 15 yıllık bir kamu hizmeti sonrasında emekli olabildikleri hususu da göz önünde bulundurularak, ilgili mevzuatlarında özel hüküm bulunmayan kamu kurum ve kuruluşları alacakları özürlü memurların yaş sınırını bu durumu dikkate alarak en üst seviyede belirleyeceklerdir." şeklindeki düzenlemede kaldırılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber