İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

DMS Sınavına Girenlerin, Temmuz 2004 KPSS'ye İlişkin İtirazları

Haber Giriş : 03 Şubat 2004 19:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DMS Sınavına Girenlerin, Temmuz 2004 KPSS'ye İlişkin İtirazları

Memuriyete girişlerin merkezi sınava ve yerleştirmeye bağlanması, 1999 yılında yapılan DMS sınavı ile başlamıştır.

Bugün yapılan KPSS sınavlarının aksine, 1999 yılında, devlet tarafından açıklanacak kadrolara başvurabilmek için, DMS sınavlarından belirli bir baraj puanı almak şartı getirilmişti. Bu baraj puanı 70 olarak belirlenmiş ve 400 bin kişi bu barajı aşmıştı. (Şu an KPSS'de baraj puanı bulunmamaktadır.)

Ancak, barajı geçmenin tek başına memuriyete girmek için yeterli olmadığı ve açıklanan kadrolara puan durumuna göre atama yapılacağı belirtilmiş olmasına rağmen, hala DMS sınavını kazanan çok sayıda aday, 'yeni bir sınav açılması ile kendilerine haksızlık yapıldığını' belirtmektedir.

Oysaki, bugüne kadar hiç bir bürokrat, sınavı kazanan tüm adayların atamalarının yapılacağını belirtmediği gibi ilgili yönetmelikte, 'Sınavı kazanmanın tek başına bir hak teşkil etmediği' açık şeklinde hüküm altına alınmıştır.

Her yıl binlerce kişinin üniversitelerden mezun olduğu günümüzde, memuriyete girişler için yeni bir sınav açılması kadar olağan bir durum bulunmamaktadır.

Bu çerçevede, memurlar.net olarak, sitemize çok sayıda soru yönelten adayların bu itirazlarının herhangi bir hukuki temelinin bulunmadığını belirtiyor ve adaylara şimdiden Temmuz ayında yapılacak sınava hazırlık yapmalarını öneriyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber