Aile hekimlerine icap nöbeti kalkmadı

Sağlık Bakanlığından, aile hekimlerinin icap nöbetine yönelik açıklama

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Eylül 2014 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile hekimlerine icap nöbeti kalkmadı

İstanbul Aile Hekimleri Derneği'nin açtığı ve Danıştay'da sonuçlanan davaya dair haber 3 Eylül'de sitemizde yer almıştı. Söz konusu haberde, Danıştay'ın, aile hekimlerine fiili ya da icap nöbetini şart koşan yönergeyi durdurduğu belirtiliyordu. Sağlık Bakanlığı bu haberle ilgili olarak sitemize bir açıklama gönderdi.

İşte o açıklama...

www.memurlar.net Sitesi
Sorumlu Müdürü

İnternet sitenizde yer alan "Aile Hekimlerine fiili ya da icap nöbeti yok" başlıklı haberiniz ile ilgili açıklamamız aşağıda sunulmuştur.

2012 yılında 5258 sayılı Aile Hekimliği Kanununda yapılan değişiklik ile aile hekimliği personelinin hastanelerde ve 112 birimlerinde nöbet tutabilmelerine ilişkin kanuni düzenleme yapılmıştır. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ile de nöbet uygulamasının usul ve esasları belirlenmiş, hastane ve 112 birimlerinde tutulacak acil nöbetleri ile adli tabiplik hizmetlerine ilişkin nöbetler düzenlenmiştir.

Tüm bunlardan da anlaşılacağı üzere nöbete ilişkin uygulamalar mezkür Yönergeye göre değil, daha sonra yürürlüğe giren Kanun ve Yönetmelik hükümlerine göre yürütülmektedir. Yönerge hükümleri ile ilgili verilen kararlar, aile hekimlerinin nöbetleri konusunda daha sonraki dönemde Kanuni düzenleme yapılmış olduğu için nöbetle ilgili uygulamaları değiştirecek nitelikte değildir.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için ilgilerinize sunarız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber