İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Torba yasada, ancak 12 madde görüşülebildi

Meclis, dün gece yarısına kadar torba yasayı görüştü.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Eylül 2014 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torba yasada, ancak 12 madde görüşülebildi

Memurlar.net olarak 4 yıldır, öğretmen atamalarının yine belirlenen kontenjan adetleri içinde yapılmasını, ancak atama izni prosedürüne takılmaması gerektiğini haber yapmaktayız. Fakat, Maliye Bakanlığının anlamsız ısrarı nedeniyle, bu öneri hayata geçirilememiştir.

Bu yılki 40 bin atama için de, atama izinleri yeterli gelmeyince, torba yasaya hüküm konuldu. Torba yasa görüşmeleri devam ederken ise, Meclis Genel Kurulu 13 Ağustos'ta tatil edildi. Tatil kararı sırasında memurlar.net olarak şu başlığı kullanmıştık:

"Torba kanun görüşmelerini ertelediniz, güzel de... 40 bin Öğretmen nasıl alınacak, hiç düşündünüz mü?"

Memurlar.net'in bu haberi sonrasında kamuoyu, torba yasadaki bu ayrıntıyı fark etti ve Bakan Avcı her gün bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Oluşan kamuoyu tepkisi doğrultusunda, Meclis 8 Eylül 2014 tarihinde olağanüstü toplantıya çağrıldı.

Memurlar.net olarak, daha önce hükümet kanadına yaptığımız çağrılar duymazdan gelindiği için, dün akşam saatlerinde muhalefete bir çağrı yaptık ve görüşmelerin uzatılmaması için önerge tekliflerinin okunmasını ancak hükümetin önergeyi kabul etmemesi halinde konuşma yapılarak uzatılmamasını önerdik.

Amacımız, torba yasa görüşmelerinin bir an önce sonuçlandırılması ve atamaların 15 Eylül'e yetiştirilmesiydi.

Ancak öğretmen atamaları ne hükümetin derdindeydi ne de muhalefetin...

Muhalefet partileri her maddeye anlamlı/anlamsız önerge verdi. Bucakların kaldırılmasını düzenleyen maddede, sadece virgül değişikliği yapılarak 3 ayrı önerge verildi. Her önerge oylamasında karar yeter sayısı için yoklama istedi. Her önerge için Meclis kürsüsüne çıkılıp konuşma yapıldı.Üstelik bir muhalefet partisi her önergede, "Görüşülmekte olan 639 sıra sayılı kanun tasarısının ..'nci maddesinin ..." demek yerine, 2 sayfalık teknik başlığı okudu. (Dün 20 kez okunan bu teknik başlık için tıklayınız.)

İktidar Partisi de, sanki çok acilmiş gibi Ataşehir'deki bir mahalle'nin Ümraniye'ye bağlanması için yeni madde teklifi verdi. Sadece bu madde üzerindeki görüşmeler 2 saat sürdü.

Nihayetinde, Meclis Genel Kurulu dün 14:00'te açıldı. 16 kez toplandı ve toplam 12 madde kabul ederek 138. maddeye geldi.

Geriye 10 madde daha kaldı. Görüşmelere bugün 14:00'ten itibaren devam edilecek. Umarız bugünkü görüşmelerde, kalan maddeler görüşülür ve tamamlanır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber