İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hizmet puanları güncellenmelidir

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Şubat 2014 20:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hizmet puanları güncellenmelidir

Okul ve Kurumların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanlarının Tebliğler Dergisinde Yayınlanması Gerekmektedir

Eğitim kurumlarının hangi hizmet alanları içerisinde yer alacağı; 06.05.2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin "Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen eğitim kurumlarının belirlenmesi" başlıklı 49. maddesi 3. fıkrasındaki "Eğitim ve öğretime yeni açılan ya da dönüştürülen eğitim kurumları ile eğitim kurumlarının yer aldığı yerleşim yerlerinin idari bağlılıklarının değiştirilmesi ve benzeri nedenlerden dolayı hizmet alanlarının yeniden belirlenmesi gereken eğitim kurumlarının hangi hizmet alanları içerisinde yer alacağına ilişkin düzenlemeler, her yıl valiliklerin kasım ayı içinde yapacakları teklifler doğrultusunda Aralık ayı içinde Bakanlıkça değerlendirilir ve Bakanlık Tebliğler Dergisinde yayımlanarak Ocak ayında yürürlüğe konulur." hükümlerine göre belirlenir.

Hizmet alanları ve hizmet puanları; "Hizmet alanları ve hizmet puanı" başlıklı 47. maddesi 8. fıkrasındaki; "Eğitim ve öğretime yeni açılması, dönüştürülmesi ya da benzeri nedenlerden dolayı bu Yönetmelik eki EK-2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesinde yer almayan eğitim kurumlarının yer alacağı hizmet alanları ile hizmet puanları, EK?2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesine ekleninceye kadar o eğitim kurumunun bulunduğu yerleşim yerindeki diğer eğitim kurumları emsal alınarak değerlendirilir. Bu durumdaki eğitim kurumları her yıl kasım ayı içinde Bakanlığa bildirilir. Bakanlıkça yapılacak değerlendirmeden sonra EK-2 Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesinde yer verilerek Tebliğler Dergisinde yayımlanır." hükümlerine göre belirlenir.

Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesi (EK-2) Mayıs 2010 tarihli ve 2632 sayılı ek Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştır. Okul bazında hizmet alanı ve hizmet bölgesi çizelgesine ulaşmak için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim ve öğretime yeni açılan veya adı ve kodu değişen ya da dönüştürülen okullara ait hizmet puanı çizelgesi ise Şubat 2011 tarihli ve 2641 sayılı Tebliğler Dergisinde yayımlanmıştır.

Şubat 2011 tarihli ve 2641 sayılı Tebliğler Dergisinde 1203 okul yer almıştır. Hizmet alanı, yerleşim yeri ve hizmet puanları değişen eğitim kurumları, 01.01.2011 tarihi esas alınarak değerlendirilecektir. 1203 okulu görmek için tıklayınız.

MEB; sessiz sedasız okulların hizmet alanlarını değiştirmiş

Fakat MEB, 2012 yılı iller arası yer değiştirme kontenjanlarını incelediğimizde bazı okulların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanlarının değiştiğini görmekteyiz.

Okullar ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden okulların hizmet alanların değiştiği görülmekle birlikte önceden 1. hizmet alanında olan okulların 4. hizmet alanlarına alınarak zorunlu hizmet yapılabilen bir okul haline geldiğini görmekteyiz. Önceden hizmet alanı 1 olan okulun hangi nedenlerle 4. hizmet alanına alınıp zorunlu hizmet yapılabilen bir okul haline gelmesi anlaşılamamıştır.

Öğretmenler şu an okullarının zorunlu hizmet yapılabilen bir okul olup olmadığını bilememektedir

Şu an için okullarımızın birçoğu ilkokul-ortaokul-imam hatip ortaokulu şeklinde dönüştürüldüğünden Hizmet Alanları ve Hizmet Puanlarının değiştirildiğini 2012 yılı iller arası yer değiştirme kontenjanlarını incelediğimizde görmekteyiz.

Okullar dönüştürüldüğünden Öğretmenler şu an okullarının zorunlu hizmet yapılabilen bir okul olup olmadığını bilememektedir. Bu nedenle MEB'in acilen Türkiye'deki tüm okul ve kurumların Hizmet Alanları ve Hizmet Puanları Çizelgesini(EK-2) Tebliğler Dergisinde yayınlaması gerekmektedir.

Çünkü zorunlu hizmet yapılabilen bir okulda olmayan öğretmen zorunlu hizmetini tamamlayabileceği bir okula yer değiştirme isteğinde bulunabilmektedir. Eğer öğretmenin okulu zorunlu hizmet yapılabilen bir okul haline gelmişse öğretmen yer değiştirme isteğinde belki bulunmayacaktır.

Kısacası bir an önce okulların hizmet puanları yeniden güncellenmeli ve zorunlu hizmet kapsamına alınacak okullar tekrar belirlenmelidir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber