MEB Bilgi İşlemin hala çözemediği 3 sorun

Milli Eğitim Bakanlığı, 12 Eylül'de kılavuzu yayınlamasına rağmen, Bilgi İşlem Dairesi hala sorunları çözebilmiş değil.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 16 Eylül 2014 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Bilgi İşlemin hala çözemediği 3 sorun

Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlemi, başvuruların sonuna yaklaşmamıza rağmen bazı sorunları hala çözemedi.

FORMASYONSUZLAR

Birincisi, formasyonu olmayan adaylara ilişkindir. İlk başta, elektronik başvuru forumunda yer alan sınırlamayı, memurlar.net olarak, MEB yetkililerine bildirdik. MEB, elektronik ortamdaki sorunu çözdü. Ancak şimdi aynı sorun il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki memurların kullandığı modülde yer almaktadır. Bu sorun hala devam ediyor.

MEZUN OLDUĞUM ÜNİVERSİTED ADI YOK

İkincisi ise üniversite ekleme sorunu. Bir üyemizin yaşadıkları şu şekilde:

"Size ilk defa yazıyorum ve bir konuda yardımcı olabileceğinizi düşünüyorum.Ben Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm Animasyonu Bölümü mezunuyum ve pedagojik formasyon eğitimimi bitirdim.Eğlence Hizmetleri alanından öğretmenlik ilk atama tercihimi yapmaya çalıştığımda listede üniversitemin yer almadığını gördüm.Bununla alakalı 147 Milli Eğitim Bakanlığı iletişim hattını aradığımda sorunu İl Milli Eğitimlerin bilgi işlem bölümünün çözebileceğini söylediler ve bugün İl Milli Eğitime Gittiğimde bu konunun kendileri ile alakalı olmadığını Bakanlığın çözebileceği bir sorun olduğunu söylediler ve dilekçe yazıp diploma ve formasyon mezuniyet belgemi de taratarak bakanlığa e-mail olarak gönderdik.Bildiğiniz üzere başvuru perşembe günü son bulacak ve ben bu sorunun çözüleceği konusunda endişeliyim ayrıca eğlence hizmetleri alanına verilen bir kişilik kontenjanı neye göre belirlediklerini çok merak ediyorum.Umarım eğitimle ilgili sorunlarımız bir an önce çözüme kavuşur. Yapabileceğiniz bir şey varsa yapacağınızdan şüphem bile yok.İyi çalışmalar."

SERVER HATALARI

Üçüncü sorun ise, sistemdeki aşırı yoğunluk halinde, yaşanan server hataları... Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip bir kurumun, atama sürecini kısa bir döneme sıkıştırmasına rağmen, gerekli stres testlerini yapmadığı anlaşılıyor. Bu MEB açısından önemli bir eksiklik.

CİLTO NO HATALARI

Dördüncü sorun, cilt no hataları. MEB bilgi işlemi bu bölümde dün bir değişiklik yaptı gibi. Daha önce, cilt no başında sıfır olsa da girildiğinde kabul ediyordu, şimdi etmiyor. Sıfırı girmeyince kabul ediyor. Aslında o bölüme (?) kısa bir açıklama konulsa (sıfırı girin veya girmeyin), adayların kafası bu kadar karıştırılmazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber