MEB'den Özür Durumu Tayinlerine İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı özür durumu tayinlerine ilişkin açıklamayı nihayet yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelere başvurular 28 Haziran - 07 Temmuz 2006 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuru yapacak öğretmenlerin hizmet süresi ve hizmet puanları 31/8/2006 tarihi esas alınarak hesaplanacaktır. Yayımlanan açıklamanın tam metni için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Haziran 2006 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı :B.08.0.PGM.0.23.10.2- 464 / 51878 27 HAZİRAN 2006
Konu :Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler

?????. VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği,
b) Öğretmenlerin İl İçi Yer Değiştirme Kılavuzu,
c) Öğretmenlerin İller Arası Yer Değiştirme Kılavuzu.

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin sağlık özrü durumundan yer değiştirmelerin zamana bağlı olmaksızın, eş ve öğrenim durumu özründen yer değiştirmelerin ise yaz ve yarıyıl tatilinde yapılacağı İlgi (a) Yönetmeliğin 23'üncü maddesi gereğince hükme bağlanmış olup İlgi (b) ve (c) Kılavuzlarda yeterli açıklamalar yapılmıştır. Ancak; geride kalan süre içinde gerçekleştirilen uygulamalar dikkate alındığında, İlgi (b) ve (c) Kılavuzlarda yer alan bazı hükümlerin yeniden değerlendirilerek aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç duyulmuştur.

Bu nedenle, il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelere yönelik olarak;

1- Haziran ayı içinde alınması gereken il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirmelere başvurular 28 Haziran - 07 Temmuz 2006 tarihleri arasında http://ilsis.meb.gov.tr internet adresinden alınacaktır. Birinci grup başvuruların değerlendirmesi 7/7/2006 tarihinde yapılacak ve sonuçlar aynı gün http://personel.meb.gov.tr internet adresinde duyurulacaktır. Yer değiştirme isteği gerçekleşmeyen öğretmenlerin devam eden başvuru süresi içinde eğitim kurumu tercihlerinin yeniden alınması sağlanacaktır.

2- Başvuru yapacak öğretmenlerin hizmet süresi ve hizmet puanları 31/8/2006 tarihi esas alınarak hesaplanacaktır.

3- Elektronik başvuru formunda en fazla 10 eğitim kurumu tercihinde bulunmak suretiyle başvurular alınacaktır.

4- Büyükşehir Belediyesi bulunan illerde görev yapan öğretmenlerimizin görev yaptığı eğitim kurumu ile özrünün bulunduğu ilçe arasındaki mesafenin uzak olması ve ulaşımda zorluklar yaşanması nedeniyle, bu durumda bulunan öğretmenlerimizin görev yaptığı ilçe sınırları içinde olmamak kaydıyla, İlgi (b) Kılavuz hükümleri çerçevesinde özür durumundan bulunduğu ilin Büyükşehir Belediyesi kapsamındaki diğer ilçelerindeki eğitim kurumlarını tercih etmeleri hâlinde (eşlerden her ikisi öğretmen olanlardan birinin), norm kadro ölçüsünde il içi yer değiştirme istekleri değerlendirilecektir. Bunlardan atamaları gerçekleştirilen öğretmenler ile eşi öğretmen olanlar, bulundukları il içerisinde bir yıl süreyle aynı özür grubundan yeniden yer değiştirme talebinde bulunamayacaklardır.

5- Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı federasyonlarda millî takım antrenörü veya sporcusu seçilmeleri nedeniyle hizmetine ihtiyaç duyulanlar federasyonlarca görevlendirildikleri yerlere yer değiştirme isteğinde bulunabilmeleri için, mevcut başvuru belgeleri ile birlikte tercihlerinin yer aldığı başvuru sayfasına ait çıktının, ilgili atama dairesi başkanlığına e-posta yoluyla gönderilmesi, yapılacak değerlendirme sonucuna göre işlem yapılacaktır.

6- Özür durumuna bağlı yer değiştirme isteği gerçekleştirilenlerin, il içi sıraları düşürülerek iptal edilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber