Yurtdışındaki Emniyet personeli geri çağrıldı

Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre, 1 yılda fazla görev yapan yurt dışındaki Emniyet personeli, yurt içi göreve geri çekilecek

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Eylül 2014 04:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yurtdışındaki Emniyet personeli geri çağrıldı

Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeye göre, 1 yılda fazla görev yapan yurt dışındaki Emniyet personeli, yurt içi göreve geri çekilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü, yurt dışına personel atama yönetmeliğinde değişikliğe gitti.

Yapılan değişiklikte, görev süresi daha önce 3 yıl olarak belirlenen madde metni, "bir yıl" olarak değiştirilmiştir. Ayrıca yönetmeliğe eklenen bir madde ile de, 1 yılı aşan süredir görev yapan personelin yurt içi göreve dönmesi kararlaştırılmıştır.

Bu düzenleme, Emniyet Müşaviri, Emniyet Ataşesi ile Emniyet Ataşe Yardımcılarını kapsıyor.

Yönetmelik düzenlemesinin yürürlük tarihi "yayımı tarihinde" olarak düzenlendiği için, ilgili personelin mehil müdetti süresi içinde geri dönmesi gerekmektedir.

ESKİ MADDE

Madde 12 - (1) Yurtdışı Teşkilatında görevlendirilecek Emniyet Müşaviri, Emniyet Ataşesi ile Emniyet Ateşe Yardımcısının görev süreleri üç yıldır. Yurtdışı teşkilatı kadrolarına yeni atama yapılıncaya kadar normal görev süresi biten personelin görev süresi en fazla altı ayı aşmamak kaydıyla uzatılabilir. Görev değişiminin gerçekleşeceği kadrolar için, bulunulan bölgeye uyumun sağlanabilmesi bakımından, görev süresi biten Emniyet Müşaviri ve/veya Ataşesi ile onların yerine atanacak olan personelin bir ay birlikte görev yapması zorunludur. Yeni atanacak personel bu bir aylık dönemde geçici görevli olarak gönderilir. Personel atama işlemleri ile ilgili takvim belirlenirken bu süre dikkate alınır.

YENİ MADDE

"MADDE 12 - (1) Yurtdışı Teşkilatında görevlendirilecek Emniyet Müşaviri, Emniyet Ataşesi ile Emniyet Ataşe Yardımcılarının görev süreleri bir yıldır. Bu süre İçişleri Bakanının onayı ile iki kez birer yıl uzatılabilir. Ancak, bu personel görevlendirme süresi dolmadan görevlendirme usulü ile geri çekilebilir."

YENİ GEÇİCİ MADDE

GEÇİCİ MADDE 2 - (1) Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde yurtdışı sürekli görevde bulunanlardan görev süresi bir yılı aşanlar, yurt dışı görev sürelerinin sona ermesi beklenmeksizin yurt içi göreve çekilirler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber