MEB'den Sözleşmeli Öğretmenlere Yönelik Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmenlerden gelen çok sayıda başvuru nedeniyle bugün bir açıklama yayımlamıştır. Açıklamada, Bakanlığın belirleyeceği genel ve özel şartları taşıyan 4/C'lilerin, 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceği ve buna ilişkin çalışmanın sonuçlanma aşamasına geldiği belirtilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca yayımlanan açıklamayı görmek için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 28 Haziran 2006 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AÇIKLAMA

26/08/2005 tarihli ve 2005/9345 sayılı Bakanlar Kurulu Kararına göre 2005-2006 öğretim yılında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamında görev yapan kısmî zamanlı geçici öğreticiler Bakanlığımızın belirleyeceği genel ve özel şartları taşımaları halinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edileceklerdir.

Bu itibarla, öğreticilerin anılan Kanun kapsamında istihdam edilme çalışmaları ilgili kurumlar nezdinde sonuçlanma aşamasına gelmiş olup, önümüzdeki günlerde konuya ilişkin geniş bir açıklama yapılacaktır.

Öğreticilerin sözleşmeleri her ne kadar 30 Haziran 2006 tarihinde sona erse de gerekli şartları taşıyanlarla sözleşmeli öğretmen olarak hizmet sözleşmesi yapılacaktır.

Bu noktadan hareketle, 2006 KPSS sınavına girecek olan öğreticilerin gönül rahatlığıyla sınavlarına girmeleri ve bu konuda Bakanlığımızca http://personel.meb.gov.tr adresinden yapılacak olan açıklamaları takip etmeleri gerekmektedir.

Remzi KAYA
Personel Genel Müdürü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber