24 Bin Geçici İşçiye Kadro Umudu

Bakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti...Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, 24 bin geçici işçinin durumunu da içine alan ve çalışma hayatında gözden geçirilmesi gereken konuları kapsayan yeni bir düzenlemeye gidileceğini kaydetti.

Bakan Başesgioğlu, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede konuşan Başkan Kılıç, geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la yaptıkları görüşmede geçici işçiler ve 4C statüsünde çalışan işçilerin durumuna gündeme getirdiklerini, Erdoğan'ın konunun incelenmesi için Bakan Başesgioğlu'nu görevlendirdiğini söyledi. Bakan Başesgioğlu ise, Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine başlattıkları girişimlerle çalışma hayatına ilişkin yeni düzenlemeler yapacaklarını belirtti. Türk-İş ile birlikte yapacakları görüşmede özellikle kamuda çalışan 24 bin geçici işçinin durumunun ele alınacağını ifade eden Bakan Başesgioğlu, bununla birlikte 4C'ye göre çalışan işçilerin de değerlendirileceğini vurguladı. 2821 ve 2822 sayılı sendikalar yasasına ilişkin yasal düzenlemelerin son aşamaya geldiğini anlatan Başesgioğlu, görüşmede gelinen noktayı tartışacaklarını bildirdi. Başesgioğlu, ayrıca işgücü maliyetlerinin düşürülmesi ve istihdamın artırılması yönünde de bazı düzenlemelere gidileceğini kaydetti.

Başesgioğlu, ekonomideki dalgalanmaların işgücü piyasası ve istihdamı olumsuz etkileyeceği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, "Türkiye ekonomisi son yıldır hepimizin iftihar ettiği bir büyüme performansı elde etti.

Hükümet olarak amacımız bu büyümeyi sürdürülebilir kılmak. Dalgalanmaların geçici olduğu kanaatindeyim. Bu dalgalanmalara da yurtdışı yansımalarının da etkisi olduğunu biliyoruz. Ekonomiyi dayanıklı kılmak zorundayız" diye konuştu.

Çalışma hayatına ilişkin yapılacak yeni düzenlemeler ilgili bir soruya ise Başesgioğlu, "Biz istihdamı artırmak ve işgücü piyasasının katılığını gidermek istiyoruz. Bu bir paket. Yasal değişiklikler ve maliyetlere ilişkin değişiklikleri içeren bir paket. Yani çalışma hayatımızın gözden geçirilmesi gereken konularını ele alıyoruz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber