THS'deki Sıkıntı Torba Kanunda Çözülebilir

Teknik hizmetler sınıfındaki personelin özel hizmet tazminatları geçtiğimiz aylarda yeniden belirlenmişti. Ancak, düzenleme sonrasında, Bakanlar Kurulu Kararını düzenleyenlerin de öngörmediği bir sonuç ortaya çıkmış,ve amirler memurların daha düşük almaya başlamıştı. Buna ilişkin sitemizde iki haber yer almıştı. Fakat, sorun hala çözlümemiş olup, çözüme yönelik bir girişim de bulunmamaktadır. Bu öngörülmeyen uygulamanın, Meclis'teki torba kanun tasarısı görüşmelerinde çözülmesi mümkün olup, Sayın vekillerimizin duyarlılık göstermesi gerekmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Haziran 2006 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Plan ve Bütçe komisyonundan geçen ve geçtiğimiz hafta içerisinde 11 maddesi görüşülen Torba Kanun tasarısının görüşülmesine bu hafta devam edilecek.

Bu Kanun tasarısında yapılacak düzenleme ile Teknik Hizmetler Sınıfında yaşanan gerilim giderilebilir. Bunun için öncelikle 657 sayılı kanunun 152'inci maddesinde yer alan, yan ödeme kararnamesinin yılda bir kez yürürlüğe konulacağı şeklindeki hükme istisna getirilmesidir. Bunun için de 657 sayılı Kanuna geçici bir madde eklenmesi gerekmektedir. Bu geçici madde sonrasında, 2006 yılı yan ödeme kararnamesi değiştirilerek sorun çözülebilir.

Sorunun ne olduğuna ilişkin detay için buraya tıklayınız.


Geçici madde önerisi

MADDE..: 657 sayılı Kanuna aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE ..: "657 sayılı Kanunun 152 nci maddesinde yer alan"154 üncü madde uyarınca katsayının Bakanlar Kurulunca değiştirilmesi durumu hariç yılda bir defa olmak üzere hazırlanır."ibaresi 2006 yılında uygulanmaz "


Soruna ilişkin olarak sitemize gelen iletilerden en son örnek

Memurların özel hizmet tazminatlarını düzenleyen en son bakanlar kurulu kararında genel idari hizmetler sınıfında çalişan mühendis kökenli bölge müdür yardımcıları ve müdürler çok büyük haksızlığa uğramışlardır.

Yanımızda çalışan, sicil amiri, disiplin amiri olduğumuz insanlardan, aynı eğitime sahip olduğumuz fazladan amir pozisyonona geldiğimiz halde, üstelik onların izinli olduğu veya iş yoğunluğundan yetişemedikleri durumlarda mühendislik eğitimimiz nedeniyle aynı işi yapıp imza attığımız halde, bakanlar kurulu kararını düzenliyen çok bilenler özel hizmet tazminatımızı 155 yaparak ve arazi farkını verdirmeyerek maaşlarımızı yanımızda çalışanlardan aşağı duruma getirmişlerdir.

Bunun bilgisizliklerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Bu haksızlığın ve yanlışlığın en kısa zamanda düzeltilmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağı umuduyla saygılarımı sunarım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber