Misafirhanelerde, kuruma göre fiyat farklılığı kaldırılmalı

Kamu kurumlarına ait misafirhane ve tesislerdeki fiyat farklılığı kaldırılmalı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 02 Ekim 2014 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Misafirhanelerde, kuruma göre fiyat farklılığı kaldırılmalı

2003 yılından bu yana kurumlara ait misafirhane, lojman ve tesislere bir çeki düzen verileceği belirtilmesine rağmen hiçbir şey yapılamamıştır.

Geçmişte çok daha fazla olan misafirhane ve kamp sayıları son yıllarda biraz azaltıldı.

Ancak bu hizmetten yararlanmada varolan kurumsal ücret farklılıkları ve sınırlamalar konusunda hiçbir ilerleme kaydedilememiştir. Sonuçta tüm bu tesisler kamunun malıdır. Bir kamu kurumunun Ankara'da bir misafirhane yapması veya deniz kenarında bir işletme yapması, kamunun parasıyla olmuştur. Bu para da vatandaştan elde edilen vergilerden başka bir para değildir. Bu hizmetin sunumu sırasında, yararlanacak kişi kendi kurumundan ise bir fiyat, başka bir kurumdan ise biraz daha fazla bir fiyat, normal vatandaş ise neredeyse iki kat fiyat farkı uygulanmaktadır.

Bunun dışında kimi yerlerde bulunan tesislerde boşluk olmasına rağmen, telefonla arandığında sürekli olarak dolu olduğu bilgisi verilmektedir. Bazı tesislerde kalabilmek için ise Ankara'daki kurum merkezinin onayı gerekmektedir. Bazı tesislerde de sürekli olarak bir oda Bakan odası, Müsteşar odası adı altında boş olarak tutulmaktadır.

Kısa vadede, misafirhane ve kamplardan yararlanmayı her kurum çalışanına açarak ve bunlardan yararlanmayı objektif koşullara bağlayarak, daha eşitlikçi bir yöntem takip edilmesinde; kamuya ait bu yerlerin bir kaç bürokratın arpalık olarak kullandığı mekanlar olmaktan çıkarılmasında fayda bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber