Bu Hükümet, Koalisyon Hükümeti mi?

Cuma gününden bu yana yeni bir tartışma yaşıyoruz. Sözleşmeli öğretmenler hangi tarih itibariyle 4/B'ye geçirilecek? Bakan Çelik, daha önce, 4/C'li öğretmenlerin 1 Temmuz itibariyle 4/B öğretmenliğine atanacağını ve böylece sözleşmeli öğretmenlerin yaz tatilinde de maaş alacağını belirten açıklamalarda bulunmuştu. Ancak, Maliye Bakanlığı son dakikada yaptığı düzenlemeyle 15 bine yakın sözleşmeli öğretmeni ve Bakan Çelik'i şok etti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Temmuz 2006 16:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanlığının, MEB'in talebine verdiği yanıta göre 4/C'li öğretmenler 1 Eylül itibariyle 4/B öğretmenliğine atanabilecek. Bu şu anlama geliyor: Aylardır sözleşmeli öğretmenler yaz tatilinde de maaş alacak şeklindeki tüm açıklamalar yalanlanmıştır.

Yalanlanan Bakanlık: Milli Eğitim Bakanlığı;
Yalanlayan bakanlık ise Maliye Bakanlığıdır.

Böyle bir ortamda, "acaba koalisyon hükümeti döneminde mi yaşıyoruz?" diye sormamak elde değil.

Burada bir diğer sorun da şudur? Ortada iki büyük Bakanlık vardır. Bu iki Bakanlık bir araya gelip sorun çözemiyorsa, Bakanlıklardan biri "ben paranın başındayım, benim her dediğim olacak" şeklinde davranıyorsa, ciddi anlamda bir bürokratik sorun yaşamaktayız demektir.

Maliye Bakanlığının, aylardır sözleşmeli öğretmenlerin yaz tatilinde maaş alacağını belirten bir Bakan'ın açıklamalarını yalanlaması ve onu güç duruma düşürmesi bürokratik gelenek açısından oldukça kaba bir davranıştır.

Sorunu memurlar.net olarak izlemeye devam edeceğiz...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber