Kaymakam adayı olma şartları değişiyor

Resmi Gazetede yayımlanan kararnameyle kaymakam adaylığı seçimi KPSS Yönetmeliği dışına çıkarıldı.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 07 Kasım 2014 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaymakam adayı olma şartları değişiyor

7 Kasım 2014 tarihli Resmi Gazetede, KPSS Yönetmeliği olarak bilinen "Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik"te değişiklik yapıldı.

Yapılan değişiklikte, aşağıda kırmızı olarak gösterilen ibare, 3. maddeye eklenmiştir.

"İstisnalar
Madde 3
- Adalet Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı ile İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının Bakanlık Teftiş Kurulları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Askeri Adalet Teftiş Kurulları, (Ek ibare:) kaymakam adayları ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun değişik 1 inci maddesinin üçüncü fıkrasında sayılanlar ile Devlet senfoni orkestraları ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları bu Yönetmeliğin kapsamı dışındadır."

Hali hazırdaki uygulama göre, KPSS37'den belirli bir puan ve üzerinde alanlar, ÖSYM tarafından yapılan 2. bir sınava girmeye hak kazanmakta Test usulü yapılan bu sınavda, en yüksek puanlı açılan kadronun 4 katı aday sözlü sınava alınmaktadır.

2014 yılı ilanı için tıklayın.

Yazılı sınava girip de mülakatı bekleyen adayların bilgi paylaşımlarını görmek için tıklayınız.

BU DEĞİŞİKLİK NE ANLAMA GELİYOR?

Kaymakam adaylığına giriş süreci, yönetmelik kapsamı dışına çıkarılmıştır. Muhtemelen bu değişiklik sonrasında, kaymakam adaylığına girişi düzenleyen yeni bir yönetmelik yayınlanacaktır. Yeni alım süreci, bu yönetmelikte, yer alacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber