4/C'liye ek ödemede, 2. karar

Sivas İdare Mahkemesi, 4/C'li personele ek ödeme verilmemesi konusundaki idare işlemini iptal etti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Kasım 2014 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4/C'liye ek ödemede, 2. karar

Bilindiği üzere, 4/C'li statüsünde çalışan personele sadece Bakanlar Kurulu Kararında yer alan ücret ödenmektedir. Hatırlanacağı üzere, ücretleri düzenleyen 4/C kararnamesinde aile yardımı ödeneği olmadığı için, 4/C'li personel uzun süre aile yardımı ödeneği alamamıştı. Daha sonra, alınan karar uyarınca, aile yardımı ödeneği verilmeye başlanmıştı.

Gerçekten de, 4/C'linin ücretini düzenleyen Bakanlar Kurulunda, ek ödeme yapılmasına imkan veren bir düzenleme bulunmamaktadır.

Ancak yargı organları, Danıştay'ın geçici personelin memur gibi çalıştırıldığı ve döner sermaye ödemesi alması gerektiği yönündeki kararı sonrasında, yavaş yavaş, ek ödeme verilmesi yönünde kararlar vermeye başladı.

Geçen hafta Şanlıurfa İdare Mahkemesinin kararını yayınlamıştık. Tıklayınız.

Bugün de, Sivas İdare Mahkemesinin kararını yayınlayacağız.

Dava açmak isteyen üyelerimize, bu kararların henüz ilk derece mahkemesi kararı olduğunu, henüz kesinleşmiş bir bölge idare mahkemesi veya Danıştay kararı olmadığını belirtmek istiyoruz. Şuan yayınladığımız bu kararlar sadece dava açan için bir anlam ifade etmektedir. Ancak yarın bir bölge idare mahkemesi veya Danıştay kararı çıkması halinde, dava açacak olanların elinin daha güçlü olacağını belirtebiliriz. (Not: Şuana kadar varolan kararlar sağlık personeline yönelik döner sermaye ek ödeme davalarıdır. Sağlık dışındaki kurumlarda çalışanlar için 375'te yer alan ek ödeme için BİM ve Danıştay'ca verilmiş bir karar henüz bulunmamaktadır.)

İŞTE SİVAS İDARE MAHKEMESİ KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber