Kitap yazan memura, mobbing uygulayan kurum

Kitap yazdığı için, Türkiye Belediyeler Birliğinde çalışan bir avukatın başına gelmeyen kalmadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Kasım 2014 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kitap yazan memura, mobbing uygulayan kurum

Türkiye Belediyeler Birliği, 5355 sayılı Kanunla kurulmuş bir kamu kurumu... Toplamda bin 394 belediye bu birliğe üye. Birliğin temel amacı ise belediyelerin hak ve menfaatleri korumak için çalışmalar yapmak.

İşte bu Birlik'te çalışan bir avukat Temmuz ayı başında sadece kitap yazdığı için mobbinge uğradı. Evet ilk bakışta yanlış mı okuyorum diyebilirsiniz ama sadece kitap okunduğu için, yöneticisinden azar işiten ve "Benden izinsiz nasıl kitap yazarsın" denilen avukat hakkında, ilk önce ücret kesintisi yapıldı. Kurumda çalışan tüm avukatlara sosyal denge sözleşmesi verilirken, kitap olayından sonra bu avukatın sosyal denge sözleşmesi kesilir.

Yaşanan hukuksuzluk, avukatın arkadaşları tarafından Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş'a aktarılır. Topbaş, kendisine ulaşan SMS'i Genel Sekretere ileterek sorunun çözümünü ister. Ancak, bu aktarım sonrasında, avukat açısından süreç daha da kötüleşmiştir. Mobbingin artması üzerine, avukat kurumdan ayrılmak ister. Bu çerçevede Türkiye'nin şuan önemli kurumlarından birisi olan Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), avukatı geçici görevle istemiştir. Ancak bu talep reddedilmiştir. BTK'nın dışında Pursaklar Belediyesi de, avukatın geçici görevle belediyesine görevlendirilmesini ister, ancak bu talep de gerekçesiz olarak reddedilir.

Kurumdaki çalışma ortamı sarsılan avukatın sağlık durumu da bozulmuştur. Doğuştan varolan kalbindeki rahatsızlık nükseder ve Eğitim Araştırma Hastanesinden heyet raporu almak zorunda kalır.

Heyet raporunun bitimi sonrasında göreve başlayan avukat bu kez başka bir şok yaşar. Birlik Genel Sektereri, avukatı talebi olmamasına rağmen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine geçici olarak 1 yıllığına görevlendirmiştir. Oysaki 657 sayılı Kanunun geçici görevlendirmeyi düzenleyen ek 8. maddesine göre;
1- Geçici görevlendirmenin 6 ay olması,
2- Geçici görevlendirmede memurun muvafakatinin olması,
gerekmektedir.

Daha önce BTK'ya, Pursaklar Belediyesine izin veremeyen Birlik, bu kez avukatı re'sen Şanlıurfa belediyesine atayarak mevzuata da uyma gereği duymamıştır. Üstelik Birlik, daha bir kaç ay önce avukat ihtiyacı olduğu için ilana çıkmıştır.

Tüm bunlara ek olarak, personelin kullandığı bilgisayar geçen hafta başında kilitlenmiştir.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş'ın, basit bir kıskançlığı büyüterek, Devletin kendisine verdiği yetkiyi personeli üzerinde hoyratça kullanan yöneticinin yaptığı mobbing zulmüne sesiz kalmamasını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber