Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'ten öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalar

Haber Giriş : 15 Nisan 2003 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK'ten öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin ÇELİK, katıldığı Genç Bakış programında, gençlerden gelen sorular üzerine öğretmen atamalarının Temmuz ayında yapılacağını ve konuya ilişkin olarak Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM ile resmi yazışmaların sürdürüldüğünü belirtmiştir. Sayın ÇELİK ayrıca Bütçe Kanunu ile belirlenen 35 bin açıktan atama izninden 25 bin kadarının öğretmen atamaları için kullanılacağını belirtmiştir.

Sayın ÇELİK şu an için hissedilen öğretmen ihtiyacını ise rakamlarla aşağıdaki şekilde açıklamıştır.
Bilgisayar: 4.184
Din Kültür: 2.076
İngilizce: 16.885
Sınıf öğretmenliği: 9.987
Türk Dili ve Edebiyatı:1580
Türkçe Öğretmenliği: 3900

Sayın Çelik yaptığı açıklamada sınıf öğretmenliği kadrolarına sadece Eğitim Fakültesinin sınıf öğretmenliği bölümü mezunlarının atanacağını, elinde sertifikası bulunan Fen, Fen-Edebiyat fakültesi mezunlarının ise branşları ile ilgili kadrolara atanacağını açıklamıştır. Sayın Çelik ayrıca Talim ve Terbiye Kurulu Kararı ile 31.03.2003 tarihinde Eğitim Fakültesi mezunları dışındaki fakülte mezunları için ikinci öncelik meselesinin kaldırıldığını açıklamıştır.

Sayın Çelik, daha önce sertifika sahibi olan İşletme, İktisat, Veteriner vb. fakülte mezunlarının ise atamalarının yapılmayacağını belirtmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber