TBB: Gereksiz yere mobbing uyguluyoruz

Türkiye Belediyeler Birliği memurlar.net'te yer alan haber için tekzip gönderdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 18 Kasım 2014 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBB: Gereksiz yere mobbing uyguluyoruz

Türkiye Belediyeler Birliği, "Kitap Yazan Memura Mobbing Uygulayan Kurum" başlıklı haber için bir açıklama gönderdi.

Açıklamanın tam metni aşağıda yer almaktadır. Yazıda, Genel Sekreter, kitap yazdığı için mobbing uygulamadıklarını ifade etmektedir.

Ancak, aşağıdaki tekzip metninde görüleceği üzere,

1- Türkiye Belediyeler Birliği, avukat çalışanın sosyal denge sözleşmesini kestiğini itiraf etmekte ve herhangi bir gerekçe dahi sunmamaktadır.

2- Türkiye Belediyeler Birliği, belediyelere personel temini konusunda bir görevi olmamasına rağmen, avukatı çalışanını Şanlıurfa Belediyesine sürdüğünü itiraf etmektedir. Bu işlem tümüyle 657'e aykırıdır. 657 sayılı Kanunun ek 8. maddesine göre kişinin rızası şarttır ve rıza olsa dahi ancak 6 aylığına görevlendirilebilir. 657'de açıkça yer alan bir düzenlemeyi bile bile ihlal etmek mobbing değil de nedir?

Türkiye Belediyeler Birliği, tekzip metninde, haberimizde yer verdiğimiz, personelin bilgisayarının kilitlenmesi, gerekçesiz disiplin soruşturması gibi iddialara ise hiç değinmemektedir.

Daha yeni evlenmiş bir personeli, gerekçesiz ve 657'nin ek 8. maddesine bile bile aykırı olacak şekilde, üstelik TBB'nin bu yönde bir görevi yok iken ve yine üstelik başka kurumlardan personelin rızasına uygun talepler varken, rızasının olmadığı uzak bir il'e atamak, yöneticilik değildir.

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş, sadece yaptıklarından değil, bu haber vesilesiyle haberdar olduğu ama göz yumduğu veya rıza gösterdiği yanlışlıklardan sorumludur.

Bu nedenle, sorun kişisel hale getirildiği için, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş'ın bu uygulamayı sona erdirmesi gerekmektedir.

İŞTE GÖNDERİLEN TEKZİP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber