MEB Taşradaki Şeflik Görevde Yükselme Sınavı Açtı

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz aylarda yayımladığı ilan ile şeflik için görevde yükselme sınavı açacağını duyurmuş ancak taşradaki şeflerin başvurusunu kabul etmemişti. Söz konusu bu uygulamanın yürürlüğü, Danıştay İkinci Dairesinin 2006/1598 esas nolu kararıyla, durdurulmuştu. Bakanlık bu karar üzerine taşradaki şefler için görevde yükselme sınavı açmaya karar vermiştir. Bakanlığın kararını görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Temmuz 2006 16:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
Milli Eğitim Bakanlığı
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı : B.08.0.PGM.0.23.02.01.72 /55165 07/07/2006
Konu: Görevde Yükselme
??????..VALİLİĞİNE (Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi: Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği

İlgi Yönetmelik hükümlerine göre Bakanlığımız Taşra Teşkilatında 3, 4 ve 5'inci dereceden olmak üzere derece ve il dağılımı ekte verilen toplam 764 adet boş şef kadrolarına atanabilmek için tarihi ileride duyurulacak olan Görevde Yükselme Sınavına katılmak isteyen ve başvuru şartlarını taşıyan personelin başvuruları 14/08/2006-29/08/2006 tarihleri arasında alınacaktır.

Yapılacak olan ?Taşra Teşkilatı Şef Kadrolarına Atanabilmek İçin Görevde Yükselme Sınavı?na katılabilme şartlarının,başvurularda dikkat edilecek hususların neler olduğu, kimlerin başvuruda bulunabileceği ve sınava ilişkin diğer iş ve işlemlerin açıklanacağı başvuru kılavuzu Bakanlığımızın www.meb.gov.tr, http://personel.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacaktır.

Başvuru kılavuzunda yer alacak olan başvuru şartlarının, başvuruda dikkat edilecek hususların neler olduğu ve kimlerin başvuruda bulunabileceğine ilişkin bilgiler aşağıda ayrıca belirtilmiştir.

Şef kadrosuna atanacaklarda aranacak genel şartlar;
a) 3 üncü ve 4 üncü derece kadrolara atanacaklarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68'inci maddesini (B) bendinde belirtilen hizmet şartlarını taşımak,
b) Bakanlık kadrolarında en az iki yıl süreyle görev yapmış olmak,
c) Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık sicil notu ortalaması (70) puandan aşağı olmamak,
ç) Görevde yükselme sınavında başarılı olmak

Şef kadrolarına atanacaklarda aranacak özel şartlar;
a) En az iki yılık yüksek öğrenim görmüş olmak,
b) İki yılı Bakanlıkta olmak üzere Devlet memurluğunda en az üç yıl görev yapmış olmak,
c) Bakanlık taşra teşkilatının yardımcı hizmetler sınıfı dışındaki kadrolarında görev yapıyor olmak.

Başvuruda dikkat edilecek hususlar;
Başvurular, internet ortamında yayınlanan sınav kılavuzu çerçevesinde ?e-Başvuru Formu? ile adaylar tarafından kadrolarının bulunduğu birime yapılacaktır. İlgililer tarafından doldurulan bölümlere ilişkin sorumluluk kendilerine ait olacaktır.

İlgi Yönetmeliğin 11. maddesi uyarınca boş kadro sayısının üç katı aday tarihi ileride belirtilecek görevde yükselme eğitimine alınacaktır. Boş kadronun üç katından az aday olması halinde bu adayların tümü, üç katından fazla olması halinde ise Ek-1 Değerlendirme Formuna göre puanlama yapılarak en yüksek puanı olan adaydan başlanmak suretiyle boş kadronun üç katı personel belirlenerek görevde yükselme eğitimine alınacaktır. Puanların eşitliği halinde sırasına göre; hizmet süresi fazla ve son sicil notu yüksek olan personel tercih edilecektir. Görevde yükselme eğitimini tamamladıktan sonra görevde yükselme sınavında 100 üzerinden 70 ve daha fazla puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Taşra teşkilatında boş bulunan şef kadrolarına görevde yükselme sınavı sonucuna göre en yüksek puan alan adaydan başlamak suretiyle atama yapılacaktır.

Başarı puanının eşit olması durumunda atanacak personel Ek-1 Değerlendirme Formuna göre puanlama yapılarak belirlenecektir.

Atama aşamasında, atanacakları kadro derecesine uygun bir kadro bulunmaması durumunda, uygun kadroların boşalması halinde puan üstünlüğüne göre atamaları yapılacaktır.

Görevde yükselme eğitimine katılarak yapılan sınavlarda başarılı olanlardan atama koşullarını taşımadığı sonradan tespit edilenlerin ataması yapılmayacak, ataması yapılmış ise iptal edilecektir.

Başvuruda bulunacak personelin sınava ilişkin bilgileri, İLSİS kayıtlar ı ndan alınacağından İLSİS kayıtlar ı ndaki bilgilerin güncellenmesi gerekmektedir.

Bu nedenle İLSİS kayıtlarında özellikle görev kaydı, aylıksız izinler, hizmet birleştirilmesi, sicil notlar ı ve ayr ılma işlemlerine ilişkin bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmiş olması gerekmektedir. Bu bilgilerin tam ve doğru olarak kayıtlara işlenmemiş olması durumunda başvuruda bulunan bazı personel açısından başvurunun kabul edilmemesi gibi sonuçlar doğuracaktır.

Bilgilerinizi ve başvuruda bulunmak isteyen personelin mağdur edilmemesi için konunun tüm personele duyurularak başvuru süresi içinde başvuruda bulunmalar ının sağlanmasına yönelik önlemlerin alınmasını rica ederim

Remzi KAYA
Bakan a. Genel Müdür/

EKLER:
1-İllerin kontenjan listesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber