TAGEM'de, başkanın oğlu için sınav iptal edildi

TAGEM'de Daire Başkanının oğlu ve sekreteri kazanamadığı için yapılmış ve açıklanmış bir sınavın iptal edildiği belirtiliyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Aralık 2014 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TAGEM'de, başkanın oğlu için sınav iptal edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına duyurmak üzere Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) deki bazı yöneticilerle ve Genel Müdürlüğe bağlı bir enstitü müdür vekilinin tehlikeli dayanışmasını konu ederek "TAGEM' de ki tehlikeli dayanışma görülmeli!" başlıklı haber yayınlamıştık.

TAGEM'e bağlı bir Araştırma Enstitüsünde yapılacak işçi alımı ile ilgili 17 Kasım 2014 tarihli haberimizde de "Sayın Bakan, sınav kazandırılacaklar belli" başlığı altında "Sayın Bakan acil önlem alınmazsa TAGEM' de ki tehlikeli dayanışma ürünü yakında piyasada..." haberi üzerine ne bakanlıktan ne de TAGEM' den bir tekzip haber sitemize ulaşmadı.

TAGEM Genel Müdürlüğünün web sitesinde, uzun bir süredir sürekli değişen sınav ilanı var. Bunun altında da tehlikeli dayanışmanın kokuları olduğunu bundan önceki haberimizde de vermiştik. Sınava gireceklerin ilanı edilmesiyle haklı çıktık...

Kurumun web sitesinde çıkan duyuru ve ilanlara bakıldığında;

- Enstitü tarafından yapılmış olan bir sınavın sonuçları kamuda benzeri görülmemiş şekilde sınav komisyonunun el yazılı tutanağı ile ilan edilmiştir. Enstitü Müdür Vekili, kazananlar listesinin, kendisinin aslında onaylamadığını amirlerine işaret etmek için bu yolu seçtiği anlaşılıyor. Zira TAGEM Daire Başkanı M.D.'ın oğlu, sekreteri ve söz verilen bir kişi A.Ü. başta olmak üzere eline verilen liste sınavı kazanamamıştı.

Bu durumda kutsal dayanışma yara almıştı..! Bu durum biran evvel tamir edilerek yola devam edilmeliydi. Bugüne kadar Enstitü Müdür Vekilinin arkasında duran zevata bu yanlış yapılmamalıydı...!

-Bir süre sonra sınavın "Laboratuvar beden işçisi" bölümünün iptal edildiği duyurusu Enstitünün web sitesinde yer aldı. Sınavın iptali için her yol denendi. Nihayet iptal gerekçesi olarak bütün kazanan adayların evraklarının sahte oluşu gerekçe olarak seçildi. Ve bu gerekçe Kurumun web sitesinde de yayınlandı. İptal gerekçesi olan belgelerin Enstitü Müdür Vekili tarafından sınava girecek adaylara verildiğini unutarak. Kendi İmzasıyla verdiği belgenin sahte olduğunu beyan eden ve bu gerekçeyle sınav iptal eden bir yönetici zor bulunur... TAGEM' de bu kabiliyetleri dolayısıyla Müdür Vekilinden vazgeçemiyor...

Birkaç gün sonra duyurularda "Laboratuvar temizlik işçisi" ve "Büro işçisi" alım ilanı yer aldı. Yine altı kişinin alınacağı, bunlardan dördünün laboratuvar temizlik işçisi, ikisinin büro işçisi olacağı belirtildi.

Görüleceği üzere Enstitünün laboratuvar beden işçisi ihtiyacı kısa bir sürede ihtiyacı olmaktan çıkartılmış "Laboratuvar temizlik işçisi" ve "Büro işçisi" olarak değiştiriliyor. Maliye Bakanlığından Laboratuvar da çalıştırmak üzere izin alınan kadrolar temizlik işçisi ve büro işçisi olarak dönüştürülüyor. Peki bu değişikliğin gerekçesi nedir? Tehlikeli dayanışmanın gerekleri mi?

Nihayet kurumun web sitesinde yayınlanan Laboratuvar temizlik işçisi sınavına girecekler listesi beş kişiden oluştuğu görülüyor. Bunların dördü işe alınacak. Bunlardan biri; B.D. halen Enstitüde taşaron şirkette asgari ücretle çalışmakta. Daire Başkanı M.D.'nin oğlu, sınav kazandırılarak asgari ücretin iki katı fazla ücret ödenecek.

Büro işçisi sınava girecekler listesi de iki kişiden oluşuyor. Bunların ikisi de işe alınacak. P.Ç., halen taşaron şirkette asgari ücretle çalışan Daire Başkanı M.D.'nin sekreteri. Sınav kazandırılarak Daire Başkanı M.D.'nin sekreterliğine devam ederek, asgari ücretin iki katı fazla ücret ödenecek. Hani bu kadrolar Araştırma Enstitüsü için alınmamış mıydı?

K.Ç. halen Enstitü Müdür Vekilinin sekreteri olarak taşoron firmada asgari ücretle çalışmaktadır. Bu sınav sonucunda asgari ücretin iki katı fazla ücretle sekreterliğe devam edecektir.

İşsiz insanlara iş imkanı sağlamayan, istihdama katkısı olmayan bu sınavda ana amaç; bazı yöneticilerin taşeron firma üzerinden çalıştırdıkları sekreterleri ile yakınlarına yüksek maaşla istihdam etme gayreti ile halen Enstitüde taşeron firmada asgari ücretle çalışanlardan bazılarına yüksek maaşla sağlamak. İşgal ettikleri makamları hoyratça kullananlara, elbette devletin ilgili birimleri hesap soracaktır.

Öyle görünüyorki, Araştırma Enstitünün gerçek ihtiyaçları ve kamu yararı TAGEM Genel Müdürünü, ilgili Genel Müdür Yardımcısının ve bazı Daire Başkanları ile Enstitü Müdür Vekilinin umarında değildir.

Bu sınav bugüne kadarki kirli ve tehlikeli dayanışmaya hesap sorulmamasından kaynaklanan bir cesaretin sonucudur.

Bir kez daha Sayın Bakana çağırıda bulunuyoruz; TAGEM Genel Müdürünün, ilgili Genel Müdür Yardımcısının ve bazı Daire Başkanları ile Enstitü Müdür Vekilinin hukuka aykırı, şahsi çıkarlarını her şeyin üstünde gören, Kamu Kurumlarının itibarını hiçe sayan bu tehlikeli dayanışmasına dur deyiniz.

Enstitü Müdür Vekilinin evlere şenlik uygulamaları sırada bekliyor.

Anlaşılan o ki Bakanlık bu tehlikeli dayanışma ve eşine bu güne kadar rastlanmayan Enstitü Müdür Vekilinden uygulamalarından öğrenecekleri var...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber