Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumununa ilişkin açıklama

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Temmuz 2006 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

Sayı :B.08.0.PGM.0.23.10.2-512 / 55673 10/07/2006
Konu : Sözleşmeli Öğretmenler

?????? VALİLİĞİNE
(İl Milli Eğitim Müdürlüğü)

İLGİ: Personel Genel Müdürlüğünün 04/07/2006 tarih ve2006/58 sayılı genelgesi .

Bilindiği gibi eğitim kurumlarımızda görevli kısmi zamanlı öğreticilerden ilgi genelgede belirtilen şartları taşıyanlar bulundukları yerde sözleşmeli öğretmen olarak istihdam edilecektir.

Ancak görevli bulunduğu il dışında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmak isteyenlerin belirlenmesine yönelik olarak yapılan çalışma sonucunda 3. hizmet bölgesindeki illerde çalışmak isteyenler ile eş durumu özrü nedeniyle farklı ilde çalışmak isteyenlere ait sayısal veriler ek çizelgede gönderilmiştir.

Söz konusu çizelgede belirtilen sayısal veriler ile öğrenim bakımından Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 119 sayılı kararına uymayan (2 yıllık bilgisayar yüksek okul bölümü mezunları vb.) öğreticilerden boşalacak pozisyonlar dikkate alınarak, ihtiyaç bulunan alanlarda ilgi genelgenin 3.maddesinde yapılan açıklamalar doğrultusunda ilçe bazında münhal pozisyon oluşması halinde eş durumu özrünü belgelendirenler, eşinin çalıştığı il'e bağlı ilçelerden boş pozisyonu bulunan bir ilçede sözleşme yapabilecektir.

Bu şekilde başvuruların, boş pozisyondan fazla olması halinde ilgi genelgede belirtildiği şekilde, kısmi zamanlı öğreticilikte geçen süresi fazla olana, bu sürenin eşit olması halinde KPSS puanı yüksek olana öncelik verilecektir.

Kendi isteği ile 3. hizmet bölgesindeki illerde çalışmak isteyenler ile eş durumu özrü nedeniyle eşinin görevli olduğu ilde çalışmak isteyenler 10-25 Temmuz 2006 tarihleri arasında il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine başvurarak, uygun kadro pozisyon durumuna göre işlemelerini imzalayacaklardır. Bunlardan eş durumu belgeleri ile birlikte kısmi zamanlı öğretici olarak sözleşme bitimi tarihi olan 30 Haziran 2006 tarihine kadar çalıştıklarına dair belge istenecektir.

Yukarıda belirtilen şartların oluşması halinde ilgi genelgeye uygun olanlar ve belgelerini ibraz edenler ile sözleşme imzalanarak, ilgilinin eski görev yeri ile Bakanlığın ilgili atama birimlerinin bilgilendirilmesi hususunda gereğini rica ederim.
Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür
EK-1 Çizelge

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber