Kaçak telefonda işler karıştı... Bakana uyarı mesajı

Haber Giriş : 11 Temmuz 2006 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Telekominikasyon Kurumu (TK) Başkanı Tayfun Acarer'e, "telefonunuz klonlanmıştır" mesajının gitmesi kaçak ceple mücadelede yaşanan sıkıntıyı günışığına çıkardı. Yıldırım ve Acarer'in telefonlarının klonlanmadığı, sistemin, aynı cihaza iki ayrı hat takılması üzerine uyarı mesajı gönderdiği belirlendi.

Promosyon telefon

TK, kaçak telefonla mücadele kapsamında klonlanmış olduğu tespit edilen telefonların sahiplerine uyarı mesajı gönderdi. Uyarı mesajı gönderilenler arasında Ulaştırma Bakanı Yıldırım, TK Başkanı Acarer, Telekominikasyon Kurulu üyeleri, Başbakanlık korumaları ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı İbrahim Şahin de yer aldı. Sözkonusu telefonların, eski Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy döneminde, milletvekili, bürokrat ve bakana tahsis edilen promosyon telefon olduğu öğrenildi.

Sistemin işleyişinde sıkıntılar var

Yıldırım, uyarı mesajı üzerine telefonuna ait belgeleri TK'ya gönderdi. TK, IMEI (seri) numarası klonlanmış olduğu öne sürülen cihazı incelemeye aldı. Ancak daha sonra sözkonusu telefonların IMEI numaralarının klonlanmadığı belirlendi. Avea, TK'dan kendisine gelen klonlanmış numaraları içeren listeyi analiz etti. Avea yetkilileri, telefonların klonlanıp klonlanmadığını belirleyen sistemin işleyişinde bazı sıkıntılar olduğunu belirterek, "Sistem klonlanmış telefonları bir IMEI numarasından farklı hatlar kullanılarak konuşulup konuşulmadığına bakarak tespit ediyor. Elimize ilk gelen listede bulunan telefonların bir bölümü klonlanmadığı halde, klonlanmış gözüküyor. Sorunu çözmek için TK'nın kaçakla mücadele sistemini değiştirmesi gerekiyor. Bu konuda işbirliği içerisinde bir çalışma başlattık" dedi.

Klonlananlar kapatılacak

Yetkililer, uyarı mesajlarının, abonenin kimliğine bakmaksızın gönderdiklerini, klonlanmış olan tüm cihazların önümüzdeki günlerde kapatılabileceğini vurguladılar. Yetkililer, cihazının faturasını ibraz eden vatandaşların hat kaybına uğramayacaklarını da ifade ettiler.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber