MEB Boş Bulunan VHKİ Kadrolarına Atama Yapacak

MEB'de çalışan bilgisayar işletmeni, koruma ve güvenlik görevlisi, veznedar, ayniyat memuru, ambar memuru, mutemet, memur, santral memuru ve şoför kadrolarında görev yapanlardan Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 6'ncı ve 7/ı-i maddesinde belirtilen şartları taşıyanların veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına görevde yükselme eğitimi ve sınavı yapılmaksızın atamaları mümkün olmaktadır. Ayrıntılar için tıklayınız...

Haber Giriş : 24 Temmuz 2006 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ KADROSUNA ATANMAK ÜZERE BAŞVURUDA BULUNACAKLAR İÇİN YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLERE YÖNELİK AÇIKLAMALAR

04/03/2006 tarih ve 26098 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan ?Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği?nin ?Görev Gurupları Arasında Geçişler? başlıklı 24'üncü maddesinin 5'inci fıkrasında ??Ancak, Bakanlıkta veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında daha önce bulunulan görevler ile bu görevlerle aynı düzey görevlere veya alt görevlere, ilgilinin talebinin olması halinde, görevde yükselme eğitimi ve sınavına tabi tutulmadan ve hizmet şartı aranmadan atama yapılabilir.? hükmü bulunmaktadır..

Bu hüküm gereğince; bilgisayar işletmeni, koruma ve güvenlik görevlisi, veznedar, ayniyat memuru, ambar memuru, mutemet, memur, santral memuru ve şoför kadrolarında görev yapanlardan yine ilgi Yönetmeliğin 6'ncı ve 7/ı-i maddesinde belirtilen şartları taşıyanların veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına görevde yükselme eğitimi ve sınavı yapılmaksızın atamaları mümkün olmaktadır.

Bu nedenle; 21/07/2006 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.02.01.72-59332 sayılı Makam Onayı ile; Taşra Teşkilatı okul ve kurumlarında;
1. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarından boş olanlara yukarıda belirtilen kadro unvanlarında görev yapanlardan atama yapılabilmesi için başvuru alınması,
2. Alınan başvuruların Yönetmeliğin 14'üncü maddesi gereğince oluşturulacak il Değerlendirme ve Sınav Kurulunca değerlendirmeye tabi tutulması,
3. Değerlendirmenin yine Yönetmelik eki ?Değerlendirme Formu?ndaki kriterlere uygun olarak düzenlenen ?Elektronik Başvuru Formu?na göre yapılarak ?Atama Sıra Listesi? (EK-2) oluşturulması,
4. Atama sıra listesinin oluşturulmasında puan eşitliğinin söz konusu olması halinde sırasına göre hizmet süresi fazla ve sicil notu yüksek olan personele öncelik verilmesi,
5. Atama sıra listesindeki personel sayısı, ayrılan kontenjandan fazla ise ayrılan kontenjan kadar, az ise personel sayısı kadar atama yapılması,
uygun görülmüştür.

Makam Onayı ile alınan yetki doğrultusunda işlemler başlatılmış ve öncelikle atama yapılacak kadroların miktarı, boş kadro, çalışan personel sayıları ve benzeri kriterler göz önüne alınarak belirlenmiş ve illere ayrılan kontenjan (EK-1)'de gönderilmiştir.
Ayrılan kontenjan dahilinde atama yapılacakların tespit edilebilmesi için yapılacak iş ve işlemler aşağıda belirtilmiş olup; işlem sürecini gösterir iş takvimi (EK-3)'tedir.

YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER

I. BAŞVURUDA BULUNACAKLARDA ARANILAN ŞARTLAR :
1. Başvuruların sona ereceği 14/08/2006 tarihi itibariyle memuriyette en az üç yıl hizmeti bulunmak ve bu hizmetin en az 2 yılında Bakanlık kadrolarında görev yapmış olmak,
2. En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
3. Bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak,
4. Son sicil notu olumlu olmak kaydıyla son üç yıllık (2005-2004-2003) sicil notu ortalaması 70 puandan aşağı olmamak.

II. BAŞVURUDA BULUNACAKLAR TARAFINDAN YAPILACAK İŞLER :
1. Başvuru için, internet bağlantısı olan herhangi bir bilgisayardan ?Aday Başvuru Eknanı? aracılığıyla ?Elektronik Başvuru Formu?nu doldurmak suretiyle (http://ilsis.meb.gov.tr) başvurulacaktır.
2. Başvuruların yapılacağı elektronik başvuru formuna; T.C. Kimlik Numarası yazıldıktan sonra, kimlik bilgileri, şimdiki Kadro unvanı vb. bilgiler otomatik olarak yansıyacaktır. Bu bilgilerin kontrol edilmesi varsa yanlışlıkların belgeye dayalı olarak düzeltilmesi için okul/kurum müdürlüğüne başvuracak olup; söz konusu bilgilerin güncellenmesinden adayların kendileri sorumlu olacaklardır.
3. Elektronik Başvuru Formu'nu dolduran personel, bilgisayar kullanmayı bildiğine ilişkin belge ile birlikte görevli olduğu okul/kurum müdürlüğüne süresi içerisinde teslim edecektir.

III. OKUL/KURUM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER :
1. Bu açıklamaların tamamının, başvuruda bulunacak personel tarafından incelenebilmesi için gerekli kolaylık sağlanacaktır.
2. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atanmak üzere başvuruda bulunan personelin İLSİS Özlük Modülündeki bilgileri kontrol edilecek; varsa yanlışlıklar başvuru süresi içerisinde gecikmeye meydan verilmeden güncelleştirilmesi sağlanacaktır.

IV. İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER :
1. Bu açıklamaların tamamı, ilçede görev yapan personele duyurulmak üzere okul ve kurum müdürlüklerine gönderilecektir.
2. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atanmak üzere başvuruda bulunan personelin İLSİS Özlük Modülündeki bilgileri kontrol edilecek; varsa yanlışlıklar başvuru süresi içerisinde gecikmeye meydan verilmeden güncelleştirilmesi sağlanacaktır.
3. Elektronik Başvuru Formu'nun eksiksiz, doğru olarak doldurulup doldurulmadığından ilgili personel ile okul/kurum müdürlükleri sorumlu olacağından bilgi ve belgeler kontrol edildikten sonra; özlük dosyaları İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerinde tutulan personelin başvurusu İlçe Millî Eğitim Müdürlüklerince elektronik ortamda Başvurusu Bekleyen Personel Listesi ekranından onaylanacaktır.

V. İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİNCE YAPILACAK İŞLER :
1. Bu açıklamaların tamamı, il merkezinde görev yapan personele duyurulmak üzere ilgili okul ve kurum müdürlüklerine, ilçelerdeki okul ve kurumlarda görev yapan personele duyurulmak üzere ilçe millî eğitim müdürlüklerine gönderilecektir.
2. Veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna atanmak üzere başvuruda bulunan personelin İLSİS Özlük Modülündeki bilgileri kontrol edilecek; varsa yanlışlıklar başvuru süresi içerisinde gecikmeye meydan verilmeden güncelleştirilmesi sağlanacaktır.
3. Elektronik Başvuru Formu'nun eksiksiz, doğru olarak doldurulup doldurulmadığından ilgili personel ile okul/kurum müdürlükleri sorumlu olacağından bilgi ve belgeler kontrol edildikten sonra; özlük dosyaları İl Millî Eğitim Müdürlüklerinde tutulan personelin başvurusu İl Millî Eğitim Müdürlüklerince elektronik ortamda Başvurusu Bekleyen Personel Listesi ekranından onaylanacaktır.

4. Millî Eğitim Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 14'üncü maddesi gereğince İl Değerlendirme ve Sınav Kurulu oluşturulacaktır.
5. Adayların Elektronik Başvuru Formlarındaki toplam puanına göre, İl Değerlendirme ve  Sınav Kurulu tarafından oluşturulan ve kurul başkanı ve üyeler tarafından imzalanmış olan (EK-2) listenin onaylı bir örneği (fotokopisi), süresi içerisinde Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü Kadro Dairesi Başkanlığına gönderilecektir. (Aynı liste, formatı bozulmadan Excel (.xls) dosyası olarak pgm kadro genel [email protected] adresine de ayrıca gönderilecektir.)

VI. İL DEĞERLENDİRME VE SINAV KURULU TARAFINDAN YAPILACAK İŞLER :
1. Kontenjan sayısı kadar personelin Elektronik Başvuru Formundaki puanlarına göre, en yüksek puandan başlayarak sıralanan (EK-2) Atama Sıra Listesi kurul başkanı ve üyeler tarafından imzalanıp onaylanacaktır. (Yedek personel belirlemesi yapılmayacaktır.)

VII. BAKANLIKÇA YAPILACAK İŞLER :
1. (EK-2) listenin onaylı bir örneğinin valilikler tarafından Bakanlığımıza ulaşmasını takiben personelin mağduriyetine neden olunmaması için kazanılmış hak aylığı ve öğrenim durumu dikkate alınarak boş kadroların dağılımı yapılacaktır.
2. (EK-2) listede ismi bulunan personele tahsis edilecek kadro derecesi liste halinde illere bildirilecek ve belirtilecek olan süre içerisinde atamalarının yapılarak atama bilgilerinin Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü Kadro Dairesi Başkanlığına bildirilmesi istenilecektir.

VIII. DİĞER HUSUSLAR :
1. (EK-1)'de belirtilen kontenjanlar, hizasında belirtilen illerde görev yapan personel için kullanılacaktır.
2. Ayrılan kontenjan kadar personelin başvuruda bulunmaması halinde kullanılmayan kontenjan iptal edilecektir.
3. İçişleri Bakanlığınca, İçişleri Bakanlığı kadrolarına 430 sayılı Kanun Hükmünde Kararname gereğince ataması yapılıp, Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda, memur ve daktilograf kadrolarında görev yapan personel bulunmaktadır. Bu şekilde atanmış olan personelden, veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrolarına atanmak üzere başvuruda bulunan olması halinde bu personel için ayrılan kontenjan içerisinde değerlendirme yapılmayacak, başvuru evrakı İçişleri Bakanlığı ile yazışma yapılmak üzere Bakanlığımıza gönderilecektir.
4. Boş kadroların tamamının kullanılması planlandığından kontenjan arttırılması yönünde kesinlikle teklifte bulunulmayacaktır.
5. Ekler ; EK-1 Kontenjan Listesi, EK-2 Atama Sıra Listesi, EK-3 İş Takvimi,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber