Sağlık'ta görevde yükselme sınavı Mart ayında ilan edilecek

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavını Mart ayında ilan etmeyi planladıklarını belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Şubat 2015 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık'ta görevde yükselme sınavı Mart ayında ilan edilecek

Edip Üzen/Memurlar.net

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile yaptığımız röportajın ikinci bölümünü yayınlıyoruz.

Gümüş, memurlar.net'e yaptığı açıklamada yıpranma payı, nöbet ücretleri ve görevde yükselme sınavı duyurusuyla ilgili bilgiler verdi.

İşte röportajımızın 2. bölümü

Sağlık Personeline verilecek yıpranma payında çalışmalar ne durumda?

Yıpranma payıyla ilgili arkadaşlarımız Çalışma Bakanlığı ile çalışmalarını sürdürüyor. Sadece yıpranma değil emeklilik haklarının verilmesi, özellikle döner sermaye bedellerinin emekli maaşına ilavesiyle emeklilik ücretlerinin arttırılması, nöbet ücretlerinin arttırılması çalışma yaptığımız paketin içinde yer alıyor. Bu üç ana konuyu Maliye, Çalışma ve Sağlık Bakanlığı beraber çalışıyor. Netleşirse 14 Mart'ta sağlık personeline bir müjde veririz. 14 Mart'a yetişmezse de bu yola girdik en kısa sürede neticelendireceğiz.

Daha önce nöbet ücretleri konusunda çalışma yapıldığını belirtmiştiniz. Nöbet ücretleri konusunda yapılan çalışmalar ne aşamada?

Nöbet ücretlerinde ilave yüzde 30-40 civarında artış bedelleri üzerinde arkadaşlarımız çalışıyor. Çalışmalar acil, klinikler ve diğer birimlere göre değerlendirilerek devam ediyor. Rakamsal olarak çalışmalar netleşmediği için net bir şey söylemek doğru olmaz.

Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği ile ilgili bir çalışma var mı?

Arkadaşlarımız 2 sınav için hazırlık yapıyorlar. Unvan değişikliği sınavını Mart ayı içerisinde ilana verilecek. Nisan ayında başvurular alınacak. 28 Haziran 2015 tarihinde ise sınav yapılmasını planlanladık.

Görevde Yükselme sınavı için ise yine Mart ayında ilana çıkılacak. Mart sonu gibi başvurular alınacak. 27 Haziran 2015 tarihinde de görevde yükselme sınavını yapmayı planladık. Sayı noktasında kurumlardan gelen taleplere göre planlayarak yapacağız. Yani görevde Yükselme ve Unvan değişikliği sınavı 2015 yılında yapılacak.

Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Çok teşekkür ediyorum. Bütün sağlık çalışanlarımızın yoğun gayretini görüyoruz. Sağlık hizmetinin iyi verilmesi sağlık çalışanlarının özverisi ve gayretiyle oluyor. Ana politikalarımızdan bir tanesi de sağlık çalışanlarımızı mutlu etmek. Çünkü mutlu ve motive olan sağlık personeli daha iyi hizmet üretir. Özlük hakları konusunda gerekli gayreti gösterdiğimizi bilmelerini isteriz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber