Eğitim Kurumu Müdürleri Zorunlu Yer Değiştirmelerine İlişkin Açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği bazı maddelerinde değişiklik yapan Yönetmelik 04.03.2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Değiştirilen hükümlerin ilk defa uygulanıyor olması nedeniyle uygulamada birliğin sağlanması bakımından zorunlu yer değiştirmelerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Ayrıntılar için tıklayınız...

Haber Giriş : 25 Temmuz 2006 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı :B.08.0.PGM.0.23.01.04.04-2468/60152 25/07/2006
Konu : Zorunlu Yer Değiştirmeler
GENELGE 2006/66

İlgi : a) Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği, b) 12/05/2006 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.1.04.04.1588/40872 (2006/42) sayılı Genelge.

İlgi (a) Yönetmeliğin bazı maddelerinde değişiklik yapan Yönetmelik 04.03.2006 tarihli ve 26098 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Değiştirilen hükümlerin ilk defa uygulanıyor olması nedeniyle uygulamada birliğin sağlanması bakımından zorunlu yer değiştirmelerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

Bilindiği gibi, ilgi (a) Yönetmeliğin zorunlu yer değiştirmeler başlıklı 27'nci maddesinde; ?Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde; atama yetkisi Bakanlıkta ve valiliklerde bulunan eğitim kurumu müdürlerinden bulundukları eğitim kurumunda beş yıllık çalışma süresini tamamlayanların görev yerleri; il içinde aynı tipteki eğitim kurumları olacak şekilde, tercihleri dikkate alınmak suretiyle puan üstünlüğü esasına göre belirlenerek değiştirilir. Ancak, görev yapmakta oldukları eğitim kurumunun niteliğine ve durumlarına uygun atanabilecekleri eğitim kurumu bulunamayanlar bakımından bu süre ilgili valiliğin teklifi, Bakanlığın uygun görmesine bağlı olarak en fazla sekiz yıla kadar uzatılabilir.? hükümleri yer almaktadır.

Bu çerçevede;
1- Eğitim kurumu müdürlüğünü vekaleten yürütenlerin, bu göreve vekalet ettikleri süreler zorunlu çalışmaya esas süre içinde mütalâa edilmediğinden, müdürlüğü vekaleten yürütülen eğitim kurumlarının zorunlu yer değiştirme kapsamında boş ilan edilip edilmeyeceği atamaya yetkili makamların takdirinde olacaktır.

2- Yönetmeliğin söz konusu 27' nci maddesinin birinci fıkrasında; bulundukları eğitim kurumunda beş yıllık çalışma süresini tamamlayanların görev yerlerinin il içinde aynı tipteki eğitim kurumları olacak şekilde değiştirileceği belirtilmişken, ikinci fıkrasında ise görev yapmakta oldukları eğitim kurumunun niteliğine ve durumlarına uygun atanabilecekleri eğitim kurumu bulunmayanlar bakımından bu sürenin Bakanlığın uygun görüşüne bağlı olarak en fazla sekiz yıla kadar uzatılabilmesi öngörülmüştür.

Bu düzenlemeden hareketle, zorunlu yer değiştirme kapsamında olmakla birlikte, görev yerlerinin bu hüküm doğrultusunda değiştirilmesinin mümkün olmayacağı değerlendirilenlerin, erteleme teklifleri valiliklerce her eğitim kurumunun bağlı bulunduğu genel müdürlük esas alınarak yapılacaktır. Ertelenmesinin gerektiği düşünülen eğitim kurumu müdürlüğünün sayısının birden fazla olması halinde teklifler Bakanlığa toplu olarak yapılacaktır.

3- Bu şekilde valiliklerce erteleme teklifi yapılanların durumları ilgili Genel Müdürlüklerce incelenip, ertelemenin uygun görülmesi halinde Personel Genel Müdürlüğünün uygun görüşü de alınarak ilgili valiliklere bu birimlerce bildirilecektir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber