Orman Bakanlığı görevde yükselmesinde değişenler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Görevde yükselme yönetmeliğini değiştirdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Şubat 2015 04:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Orman Bakanlığı görevde yükselmesinde değişenler

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın, 21 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan yeni görevde yükselme yönetmeliği ile önemli değişiklikler yapıldı.

Yapılan değişiklik ile şube müdürlüğü için açılacak görevde yükselme sınavlarında daha önce aranan Bakanlıkta 2 yıl çalımış olma şartı 7 yıla çıkarıldı.

Yine, Taşra birimlerinde Milli Park Müdür Yardımcısı unvanlı kadroları için bu kez alt görevlerde en az 7 yıl çalışmış olma şartı getirilmiştir. Genel şartlar gereğince bu sürenin en az 6 ayı Bakanlıkta olmalıdır.

Şef kadroları için alt kadroda çalışma şartı 2 yıldan 5 yıla çıkarılmıştır.

İŞTE TABLO HALİNDE YAPILAN DÜZENLEMELER

Eski Yeni
Merkez ve taşra birimlerinde şube müdürü (teknik) unvanlı kadrolar Sınav tarihi itibariyle Bakanlıkta, mühendis, mimar, şehir plancısı, jeolog, jeomorfolog, jeofizikçi, fizikçi, istatistikçi, biolog, veteriner hekim, kimyager, ekonomist, kütüphaneci, arkeolog kadrolarında toplam iki yıl çalışmış olmak, Sınav tarihi itibariyle mühendis, mimar, şehir plancısı, jeolog, jeomorfolog, jeofizikçi, fizikçi, istatistikçi, biolog, veteriner hekim, kimyager, ekonomist, kütüphaneci, arkeolog kadrolarında toplam yedi yıl çalışmış olmak.
Merkez ve taşra birimlerinde şube müdürü (idari) unvanlı kadrolar Sınav tarihi itibariyle Bakanlıkta, APK uzmanı, uzman, sivil savunma uzmanı, şef, sayman, ayniyat saymanı, mütercim, tercüman, rehber, programcı, tekniker, memur, anbar memuru, santral memuru, mutemet, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, daktilograf, sekreter, veznedar ve orman muhafaza memuru kadrolarında toplam iki yıl çalışmış olmak, Sınav tarihi itibariyle APK uzmanı, uzman, sivil savunma uzmanı, şef, sayman, ayniyat saymanı, mütercim, tercüman, rehber, programcı, tekniker, memur, anbar memuru, santral memuru, mutemet, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, daktilograf, sekreter, veznedar ve orman muhafaza memuru kadrolarında en az yedi yıl çalışmış olmak.
Başmühendis Fakültelerin orman mühendisliği veya orman endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmak, Mühendislik fakültelerinden mezun olmak.
Taşra birimlerinde Milli Park Müdür Yardımcısı unvanlı kadroları - Sınav tarihi itibariyle mühendis, mimar, şehir plancısı, jeolog, jeomorfolog, jeofizikçi, biolog kadrolarında toplam yedi yıl çalışmış olmak.
Şef

1) Sınav tarihi itibariyle Bakanlıkta memur, anbar memuru, santral memuru, mutemet, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, sekreter, orman muhafaza memuru, şoför kadrolarında toplam en az iki yıl hizmet süresine sahip olmak,

2) Fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunları için en az dört yıl, diğer yüksekokul mezunları için en az altı yıl hizmeti bulunmak,

1)Sınav tarihi itibariyle memur, anbar memuru, santral memuru, mutemet, daktilograf, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, sekreter, orman muhafaza memuru, şoför kadrolarında toplam en az beş yıl hizmet süresine sahip olmak.

2) Fakülte veya dört yıllık yüksekokul ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumu mezunları için en az dört yıl, diğer yüksekokul mezunları için en az beş yıl hizmeti bulunmak.

Uzman, sivil savunma uzmanı ve araştırmacı kadrosu 1) Fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak, 1) Fakülte veya dört yıllık yüksekokul mezunu olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt dışındaki yükseköğretim kurumundan mezun olmak.

2) Görevde yükselme sınavının yapıldığı tarih itibariyle Bakanlıkta programcı, şef, ayniyat saymanı, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, memur kadrolarının herhangi birinde veya unvan değişikliğine tabi kadrolarda en az beş yıl hizmeti bulunmak.

Memur, anbar memuru, santral memuru, mutemet, daktilograf, veznedar, sekreter ve orman muhafaza memuru kadroları 1) En az lise ve dengi okul mezunu olmak,

1) En az lise ve dengi okul mezunu olmak.

2) Görevde yükselme sınavının yapıldığı tarih itibariyle Bakanlıkta en az altı ay hizmeti bulunmak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber