İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

İlkokuldaki özel eğitim öğretmenlerinin teneffüs hakkı var mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mart 2015 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlkokuldaki özel eğitim öğretmenlerinin teneffüs hakkı var mı?

İlkokul ve ortaokulda görev yapan özel eğitim öğretmenleri ve öğrencilerinin teneffüs hakkı vardır.

31.05.2006 Tarihli ve 26184 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinin "Bulunduğu okulun veya kurumun eğitim programını uygulayan özel eğitim sınıfları" başlıklı 26. maddesi (g) fıkrasındaki; "ğ) Bu sınıflar ders, dinlenme, yemek ve diğer etkinlik saatleri bakımından okulda/kurumda uygulanan programa uyarlar." hükümleri,

Aynı Yönetmeliğinin "Bulunduğu okulun veya kurumun eğitim programından farklı bir eğitim programı uygulayan özel eğitim sınıfları" başlıklı 27. maddesi (g) fıkrasındaki; "g) Bu sınıflarda ders, dinlenme, yemek ve diğer etkinlik saatlerinde okul veya kurumda uygulanan programa uyulur." hükümleri ile ilkokul ve ortaokullarda açılan özel eğitim sınıflarında ders, dinlenme, yemek ve diğer etkinlik saatlerinde okul veya kurumda uygulanan programa uyulmakta olduğundan ilkokul ve ortaokullarda açılan özel eğitim sınıflarındaki özel eğitim öğretmen ve öğrencilerinin teneffüs hakları bulunmaktadır.

İlkokul ve ortaokulda görev yapan özel eğitim öğretmenlerine Nöbet görevi verilemez

Ayrıca 26.07.2014 Tarihli ve 29072 Sayılı Resmi Gazete'de Yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin "Öğretmenlerin nöbet görevi" başlıklı 44. maddesi 2.fıkrasındaki; " (2) Ana sınıfı ve özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, boş geçen dersleri doldurma ve nöbet görevi verilmez." hükümleri uyarınca bu öğretmenlere nöbet görevi de verilememektedir.

Ahmet KANDEMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber