İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bayan öğretmen adaylarına pozitif ayrımcılık

Öğretmen adaylarının forumdaki yazışma düzeyi, son bir haftadır 2006 yılının en üst düzeyine çıkmış durumda... Forum servisimiz, aşırı yoğunluktan dolayı kısa süreliğine çökmeler yaşa da, yayına devam ettirmeyi sürdürmektedir. Son iki günlük forum incelememizde, öğretmen adaylarından bayan olanlara, daha iyi okul seçeneği çıktığı yönünde başlıklar oldukça ilgi görmekte olup, bu konuyu açıklama gereği duyuyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Ağustos 2006 10:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen atama sürecinin başlangıcında, il milli eğitim müdürlüğüne yazdığı resmi yazıda, okulların merkeze uzaklığı, lojman ve bazı diğer faktörlere göre A, B ve C şeklinde sınıflandırılmasını istemiştir. Bunun nedeni geçtiğimiz yıl yaşanan sorunların bu yıl yaşanmamasıdır. Geçtiğimiz yıllarda, pozitif ayrımcılık yapılmadığı için, bazı bayan öğretmen adayları Doğu ve Güney Doğru Anadolu bölgesinde, lojmanı olmayan, merkeze oldukça uzak, hiçbir sosyal imkanı bulunmayan okullara atanmıştı. Bu olumsuz şartlar nedeniyle bayan öğretmenlerden bir kısmı görevine başlayamamış ve kontenjanlar boş kalmıştı. Bu sorun nedeniyle MEB bu yıl bayan öğretmen adaylarına pozitif ayrımcılık sağlayan uygulamayı yürürlüğe koymuştur.

Pozitif ayrımcılık nedeniyle aynı branşta olmasına rağmen bayan olan öğretmen adaylarına daha iyi okullar çıkabilmektedir. Bu uygulama sadece Doğu ve Güney Doğu Anadolu bölgelerindeki iller için geçerlidir. Bu uygulama sayesinde bayan öğretmenler, lojmanı olan ve merkezdeki okullara atanabilmektedir. Erkek adaylar bu nedenle, bayan öğretmen adaylarına çıkan okulları tercih edemeyecektir.

İşte Memurlar.net forumundan bir başlık: Kızlara açılan okullar daha iyi yerlerde

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber