Makam aracıyla tatile çıkan Ordu Valisi, Bodrum'dan önce K.Maraş'a gidip köyüne uğramış

Haber Giriş : 13 Ağustos 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatile makam aracıyla giden, gazetecilere de "Ordu Valisi'ne Mercedes yakışır" diye cevap veren Vali Said Vakkas Gözlügöl'ün tutumuyla ilgili "Yasal mı?" ve "Etik mi?" tartışması sürüyor. Ordu'dan önce memleketi Kahramanmaraş'a, ardından Bodrum'a giden, tatilden sonra da Ordu'ya dönen Gözlügöl, makam aracıyla 3 bin 150 kilometre yol katetti. 2006 model S350 Mercedes, 100 kilometrede ortalama 10.3 litre benzin yakıyor. Buna göre Vali Bey'in benzin faturası 1000 YTL'yi buluyor. Ancak araç zırhlı olduğu için yakıt gideri neredeyse iki katına çıkıyor. Bu da 2 bin YTL demek. Bu paranın nereden karşılandığı cevapsız kalırken "Makam aracıyla tatil"e siyasiler de eleştiri getirdi. CHP Ordu Milletvekili Kazım Türkmen, şunları söyledi:

Vali böyle yaparsa
"Önemli olan şu. İlgili Taşıt Kanunu'na göre bunu yasal olarak kullanabilir. Ama son derece yanlış. Yani bir kere böyle yasa ve yetki verilmiş olsa bile, böyle bir tatil için devletin arabasının kullandığınız zaman kendi bölgenizde otorite kuramazsınız. Ordu bölgesindeki resmi araç kullanan görevliler, eğer resmi araçlarını kendi özel işlerinde kullanırlarsa, Sayın Vali'nin bunlar hakkında herhangi işlem yapma şansı yoktur artık. Sayın Vali, temsil ettiği görev gereği, Türkiye'yi temsil ediyor, Reis-i Cumhur'u temsil ediyor ve taşıdığı arabada Türk Bayrağı'nı taşıyor. Böylesi bir makamı işgal eden insanların her attığı adım, topluma örnek olmalıdır."

Makam odası yenilendi
24 Mart 2006'da göreve başlayan Gözlügöl, ilk iş olarak makam odasını yeniledi. Nisan ayında bitirilen tadilatın 100 bin YTL'yi bulduğu iddia edilirken, tadilatı Ankara'dan bir müteahhide yaptırması da Ordulu müteahhitlerin tepkisini çekti. Önceki Vali Kemal Yazıcıoğlu da makam odasını yenilemek istemişti ama ödenek çıkarılamamıştı. Gözlügöl, Vali Konağı'ndaki eşyaları da değiştirerek, konakta da çalışma yaptırdı. Sadece çocuk odasının maliyetinin 20 bin YTL'yi bulduğu öğrenildi.

İki validen örnek davranış
400 bin YTL'lik makam aracı parasının yarısını iade etti
Burdur Valisi Rasih Özbek, İl Özel İdaresi tarafından Valiliğe tahsis edilmek üzere makam aracı alınması için ayrılan yaklaşık 400 bin YTL'nin 250 bin YTL'sini geri iade ederek, Burdur'a ek tasarruf sağladı. Özbek, "Bizim için çok lüks bir araca gerek yok. Burdur'a devlet büyüklerimizden biri geldiğinde onları rahat ettirebileceğimiz özelliklere sahip bir araç, bize fazlasıyla yeter. Kaynaklarımızı tasarruflu kullanırsak daha fazla yatırım yapabiliriz" dedi.

Yıllık izninde minibüste ayakta yolculuk ederken yakalandı!
İzmir Üçkuyular garajından hareket eden minibüsü durduran polis, yolcular arasında kimlik kontrolü yaptı. Ayakta seyahat eden bir yolcunun kimliğini gören polis, şaşkına döndü. Çünkü o kişi Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk'tü, Hemen "Buyurun sayın Valim, sizi biz götürelim" dedi. Öztürk şu cevabı verdi: "Hayır ben tatildeyim, tatildeyken devletin aracını kullanamam."

Öztürk'ün 1995'te Türk Kültürüne Hizmet Vakfı, 2004'te Parlamento Dergisi, 2006 yılında da Meclis Dergisi'nce yılın Valisi olarak ödüllendirilmesi boşuna değildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber