Soruşturmayı iyi yapmayan memura cezaya onay

Gaziantep İdare Mahkemesi, bir şikayet dilekçesi üzerine görevlendirilen şube müdürünün, soruşturmayı iyi yapmadığı gerekçesiyle Uyarma cezasıyla cezalandırılmasını hukuka uygun buldu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Mayıs 2015 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Soruşturmayı iyi yapmayan memura cezaya onay

Gaziantep'te yaşanan olayda, bir memur, başka bir memurun vatandaşlardan para aldığını iddia eden bir şikayet dilekçesi yazar. Bunun üzerine bir şube müdürü soruşturmayı yapmak üzere görevlendirilir. Soruşturma sırasında, şikayet edilen parayı aldığını ama emlakçıya verdiğini belirtir. Şube müdürü ise emlakçının iletişim bilgilerine ulaşılamadığı ve başkaca da bir delil olmadığı için herhangi bir ceza teklif etmez ve dosya kapanır.

Kurum müfettişlerinin yaptığı inceleme sonrasında, Genel Müdürlüğe "şikayetlerin kapatıldığı" yönünde bir rapor sunulur. Bunun üzerine bu kez incelemeyi yürüten şube müdürü hakkında soruşturma açılır. Şube müdürü, şikayet edilenin bir para aldığını itiraf etmesine rağmen, olayı yeterince araştırmadığı gerekçesiyle, Uyarma cezasıyla cezalandırılır.

Açılan davada da, Gaziantep İdare Mahkemesi şu gerekçeyle cezayı hukuka uygun bulur:

"Davacının incelemeci olarak görevlendirildiği dosya incelendiğinde, ... yine şikayet dilekçesinde sözü edilen paranın memur tarafından emlakçıya verildiği iddiası ile ilgili olarak da, emlakçının adresinin ve telefon bilgilerinin sözlü olarak Gaziantep Emlakçılar Odasından sorulduğu ancak tarafına ulaşılamadığının belirtildiği, bu konuda, şikayet edilen konunun ehemmiyeti de dikkate alındığında işin gerçek mahiyetinin ortaya konulması için detaylı bir araştırma yapılması ve yapılan araştırmaların; işlemlerin tutanağa (belgelere) bağlanması gerekirken, bunların yapılmadığı, dolayısıyla davacının görevin tam olarak yapılmasında kusurlu davrandığı kanaatine varılmıştır"

Mahkeme kararı için tıklayın

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber