Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavı uygulama duyurusu

Adalet Bakanlığı (AB) Görevde Yükselme Sınavı, Sınav Uygulama Duyurusu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Mayıs 2015 16:39, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Adalet Bakanlığı görevde yükselme sınavı uygulama duyurusu

SINAV UYGULAMA DUYURUSU

SINAVIN ADI

Adalet Bakanlığı (AB) Görevde Yükselme Sınavı SINAV ÜCRETİ ve SINAV BAŞVURUSU

Aday, sınav ücreti olarak 80 TL'yi (Seksen Türk Lirası KDV dahil), MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 02 Haziran 2015 ve 10 Haziran 2015 tarihleri arasında yatıracaklar ve başvurularını http://www.meb.gov.tr adresinden yapacaklardır.

SINAV YERİ

ANKARA

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

28 Haziran 2015 pazar günü saat:10.00'da yapılacaktır.

SINAV GİRİŞ BELGESİ

Adaylar sınav giriş belgesini 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

SINAV KONULARI

Görevde yükselme sınavında sorulacak sorulara ait ders konu başlıkları aşağıdaki gibidir:

- Alan bilgisi- (60 soru),

- T.C. Anayasası (Genel Esaslar, Temel Hak ve Ödevler, Devletin Temel Organları)- (10 soru),

- Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Ulusal Güvenlik- (5 soru),

- Devlet Teşkilatı ile İlgili Mevzuat- (5 soru),

- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İlgili Mevzuat- (5 soru),

- Türkçe Dil Bilgisi ve Yazışma İle İlgili Kurallar- (5 soru),

- Etik Davranış İlkeleri- (5 soru),

- Halkla İlişkiler- (5 soru).

SINAV UYGULAMASI

AB Görevde Yükselme Sınavında 100 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport, özürlü ise ayrıca özürlü kimlik belgesi ya da sağlık kurulu

raporu) ile gireceklerdir. Sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

Sınav soru ve cevap anahtarı 30 Haziran 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Aday sınav sonuç bilgileri, 22 Temmuz 2015 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve www.adalet.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

ENGELLİ ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

- Sınav sırasında tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özel duruma sahip olan aday/adaylar var ise AB tarafından Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğüne (ÖDSGM) bildirilecektir.

- Beyan edilen engel durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır.

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

Görevde Yükselme Sınavı değerlendirme grup numaraları aşağıdaki tabloda belirtildiği gibidir (Toplam 14 grup)

Grup

Kodu

Grup Adı

1

Yazı İşleri Müdürü

2

İdari İşler Müdürü

3

Zabıt Katibi

4

Şoför

5

Bilgi İşlem Müdürü (merkez)

6

Bilgi İşlem Müdürü (merkez atamalı taşra)

7

Şube Müdürü (merkez)

8

Şube Müdürü (adli sicil)

9

Şef (merkez)

10

Şef (adli sicil)

11

Şef (bilgi işlem)

12

Koruma ve Güvenlik Amiri

13

Koruma ve Güvenlik Şefi

14

Memur

Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 1. Grup Yazı İşleri Müdürü, 2. Grup İdari İşler Müdürü, 5. Grup Bilgi işlem Müdürü (merkez), 6. Grup Bilgi işlem Müdürü (merkez atamalı taşra), 7. Grup Şube Müdürü (merkez) ile 8. Grup Şube Müdürü (adli sicil) gruplarından sınava girecek adaylar için doğru cevaplar dikkate alınarak 60, bunların dışında kalan diğer gruplar ise 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Başarı puanı hesaplamasında [Puan=(Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınavda yer alacak her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Tam puan virgülden sonra ondalık dilim ne olursa olsun bir üst puana tamamlanmayacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek; hatalı olan soru/soruların doğru şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dahil edilecektir.

Değerlendirme sırasında yazılı sınav sorularından hatalı olduğu kabul edilenler, sınava katılan tüm adaylar yönünden doğru cevaplanmış kabul edilir.

Adayların; sınav puanı eşit olması halinde, Adalet Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, öncelikle hizmet süresi fazla olana, hizmet süresinin eşit olması halinde daha üst öğrenimi bitirmiş olana, bunun da eşit olması halinde üst öğrenim mezuniyet notu yüksek olana öncelik verilerek başarı sıralamasını ÖDSGM yapacaktır.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar,

MEB İletişim Merkezi "Alo 147" numaralı telefondan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar, itiraz başvurularını MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Adaylar sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap

anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde bizzat veya bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla AB' ye yapacaklardır. İtiraza ilişkin tüm evrak taranarak, DYS üzerinden Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir.

Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını ise, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde bizzat veya bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığı ile AB'ye yapacaklardır. İtiraza ilişkin tüm evrak taranarak, DYS üzerinden Eğitim Dairesi Başkanlığına gönderilecektir,

EDB bu itirazları ÖDSGM'ye gönderecektir. ÖDSGM bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak AB'ye bildirecektir. ÖDSGM'ye gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara AB/EDB tarafından bildirilecektir.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

Sınavlarda yanlış yatırılan ücretlerin iadeleri sınavın tamamlanmasından yaklaşık 4 hafta sonra tek yanlı olarak döner sermaye işletmesi tarafından adaylardan herhangi bir başvuru talep etmeksizin yapılmaktadır.

Ücretler hangi bankaya yatırıldığı fark etmeksizin yalnızca ziraat bankası sistemleri aracılığı ile iade edilmektedir. İade işlemi gerçekleştirildikten sonra adaylar herhangi bir Ziraat Bankası şubesinden merkezi ödeme ekranlarından "MEB İade Bedeli" altında TC kimlik ile sorgulama yapılarak iade işlemi gerçekleştirilir.

Adayın sınav yerleştirilmesi yapılmışsa sınav iptal olmadığı sürece (idare kusuru) hangi sebeple olursa olsun aday sınava girmemişse iade talep edemez.

Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber