KESK Başkanı: Bugün sadece 2006 yılı farklarını konuştuk

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, yaptığı açıklamada kamu emekçilerine somut ve umut verecek bir haber veremeyeceğini belirtti. Tombul ilk gündem maddesi olarak 2005 yılı mutabakat metnin değerlendirmesinin yapıldığını söyledi.
Tombul, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Şahin'in, toplantı sırasında, 2006 yılında oluşan enflasyon farkları için 2005 yılı mutabakat metninde bir hüküm yer almadığını söylediğini belirtti. KESK Başkanı, Hükümetin bu açıklamasıyla, verilecek enflasyon farkınıbir lütuf düzeyine indirgemesine karşı olduklarını vurguladı.

Tombul, açıklamasında, hükümetin birinci altı ay için bugün için itibariyle yüzde 2,38'lik zam önerdiğini, ikinci altı ay içinde bir enflasyon farkı oluşması halinde bunu yıl sonunda ödeyeceklerini ifade ettiğini belirtti.

Tombul, KESK'in yüzde 10 zam talebinde ısrarlı olduğunu, bunun 2006 yılının ilk yarısı için yüzde 5, ikinci yarısı için yüzde 5 şeklinde olabileceğini vurguladı. Tombul açıklamasında yüzdelik zamma karşı olduklarını ve taban ücretin 1050 YTL olacak şekilde bir seyyanen zam yapılması yönündeki isteklerini toplantıda gündeme getirdiklerini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber