Toplu Görüşmenin İlk Gün Toplantısı Sona Erdi

Toplu görüşmenin ilk gün toplantısı 15.08.2006 tarihinde saat 10:30'da Başbakanlık Yeni Bina'da gerçekleştirildi. Sabah saat 10:30'da, başlaması gereken görüşmeler, toplantıya katılacak danışman sayısı üzerindeki tartışma nedeniyle 11:30'da başlayabildi. KESK, sabah saatlerinde hükümetin tek taraflı olarak yaptığı belirlemeye karşı olduğunu belirtmiş ancak daha sonra bu şartları kabul ederek görüşmelere katılmıştır. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ağustos 2006 17:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplu görüşmeye katılan Konfederasyon Başkanları ile yetkili sendika temsilcilerinin, 2005 yılı mutabak metnine ilişkin değerlendirmeleriyle devam eden görüşmeler saat 17:00 gibi sona ermiştir.

Görüşmelerde, Devlet Bakanı Şahin, 2005 yılı mutabakat metninde, enflasyon farkının verilmesi yönünde bir hüküm yer almadığını vurgulamıştır. Şahin'in basın önünde de yaptığı bu açıklama, sendikalara karşı kamuoyu önünde puan toplamasına neden olmaktadır. KESK, toplantı sırasında bu yönde yapılan açıklamaları uygun görmediğini ve verilecek enflasyon farkının bir lütuf olarak gösterilmesine karşı olduğunu belirtmiştir.

Yemek molası verilen toplantıda, verilecek enflasyon farkının 1 Ocak'tan mı yoksa temmuz ayından mı geçerli olacağı konusunda tartışma yaşanmıştır. Siyasi irade temsilcileri zammın işçi sendikalarında olduğu gibi Temmuz ayından itibaren geçerli olacağını, Türkiye Kamu Sen, Memur Sen ve KESK ise zammın 1 ocaktan itibaren geçerli olmasını talep etmiştir.

Bu konuda uzlaşma sağlanamamış olup, taraflar, konunun yeniden değerlendirilmesi amacıyla görüşmelere Perşembe günü saat 14:00'e kadar ara verilmesine karar vermiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber